Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / A Top 10 fogyási tipp modellektől

A Top 10 fogyási tipp modellektől

A fogyás alapja nem nagy rejtély: kevesebbet enni, többet mozogni, és nézni, ahogy a súlyfelesleg eltűnik. A valódi élet azonban nem mindig ilyen egyszerű. Néha kell egy kis segítség, ami a helyes irányba terel minket, hogy valóban elérjük a kitűzött célokat. Az alábbi tippeket modellek állították össze. Apró titkok és trükkök, ami segítette őket, hogy egyszerűbben lefogyjanak. Ezek mind ésszerű ötletek, melyek valóban beválhatnak. Kövessen néhány javaslatot, és nézze meg, hogy Önnél működik-e.

1. Írjon élelmiszer-naplót
Leírni minden egyes falatot és kortyot az élelmiszer-naplóba felbecsülhetetlen eszköze a sikeres diétának. Ez segít követni, hogy mit eszik, és meggyőződni arról, hogy valóban mennyit fogyaszt. Próbálja meg leírni a kalóriát is a bejegyzések mellé.

2. Tartson rágcsálnivalót a házban
Gyakori hiba a legtöbb fogyókúrázónál, hogy minden nasit eltűntet a házból. A modellek tudják, hogy nassolás tulajdonképpen egy fontos eleme a sikeres fogyókúrának. Mindenki érez éhségérzetet, csak arra ügyeljen, hogy ha elveszíti az akaraterőt, akkor egészséges, alacsony zsírtartalmú ételeket egyen pizza és fagylalt helyett.

3. Hagyja abba az „érzelmi evést”
Nézzünk szembe az élet nehézségivel. Sokan egy üveg bort, vagy doboz bonbont esznek egy rossz nap után. Evés helyett találjon más elfoglaltságot ilyenkor, amit szeret, például egy hobbit, vagy kedvenc szórakozást.

4. Ne rendeljen mártást!
A rendelt ételek, mint a saláták, roston sült húsok és halak tökéletesek a kalória bevitel szempontjából mindaddig, amíg nem teszünk rá egy sűrű, krémes mártást a tetejükre.

5. Grillezni!
Főzzön minimális olajjal. Sok étel tartalmaz természetes olajokat, és a főzési folyamat is felgyorsul, ha csak egy kanál étolajt használunk. Ha tehetjük, akkor inkább grillezzünk.

6. Fűszerezzen!
A fűszer fokozza az anyagcserét, ez tényleg működik! Fűszeres ételek fogyasztásánál ráadásul úgy érzi, mintha többet evett volna. A fekete bors, gyömbér és chili paprika az otthoni főzés ízletes módja annak, hogy gyorsabban fogyjon.

7. Fagyasztott gyümölcs
Miért jó ez? Először is lassabban lehet megenni, így a gyomornak van ideje, hogy jelezze, ha tele van. Másodszor, az alacsonyabb hőmérséklet miatt a szervezet keményebben dolgozik, így több zsírt éget.

8. Igyon sok vizet
Maradjunk teljesen hidratáltak. Ez növeli az anyagcserét, csillapítja az éhségérzetet.

9. Zöld tea
Tanulmányok kimutatták, hogy a zöld tea fogyasztása étkezések között fogyást eredményez.

10. Felejtse el a majonézt!
Minden modellnek van listája azokról az élelmiszerekről, amit elkerülnek. A lista elején mindig ott a majonéz. Próbálja ki a mustárt helyette, az sokkal egészségesebb, és kevesebb kalóriát tartalmaz.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás