Kezdőlap / Divat-szépség / A hasfal plasztika menete

A hasfal plasztika menete

Már a beavatkozást megelőző megbeszélés során betege tudomására hozza a sebész, hogy az állapot hegek képződése nélkül nem operálható meg, sőt a legfontosabb metszésvonalat harántul, az egész alhason át kell vezetni. Van, amikor az egyenes vonalú metszés látszik kedvezőbbnek, van amikor a w-re emlékeztető, hullámszerű metszést kell előnyben részesíteni. A metszésvonalat – lefutásától függetlenül – mindig a bikini széle alatt vezeti a sebész, sőt a vonal nagy részét a szeméremszőrzet felső része fedni fogja.
A beavatkozásnak alig van ellenjavallata. Az orvosnak ennek ellenére nemcsak a beteg általános egészségi állapotát szükséges ellenőriznie, hanem egy esetleges cukorbetegség után is érdeklődnie kell, mert az hátrányosan befolyásolhatja a sebgyógyulást. Ugyanígy tisztázandó, hogy nem kell-e thrombosis hajlamtól vagy keloid képződéstől (hegtúlburjánzástól) tartani. Beszélnie kell továbbá a lehetséges szövődményekről is, amelyekről a fejezet végén is szó esik majd. Általában az is szokás, hogy a sebész a megbeszélés alkalmával megmutatja, hogy pontosan hol fog a metszésvonal lefutni, hol fog a heg képződni. A tanácsot kérő nőnek ezután még bőven lesz ideje arra, hogy esetleg a beavatkozás elvégzése ellen határozzon. A hasfal állapota azonban rendszerint éppen eléggé ösztönzi a nőket arra, hogy a meglévő állapotukhoz hasonlítva csekélynek minősíthető következményeket szívesen elfogadják.
A hasfalplasztikát kizárólag egészségügyi intézményben lehet elvégezni. Általában egyhetes kórházi tartózkodással kell számolni. A lábadozási időt sem szabad nagyon rövidre tervezni, három-négy hét a normális. A műtendő beteg közreműködése a megfelelő időpont meghatározásában elengedhetetlen. A műtét előtti napon kell a kórházban jelentkezni, a felvétel után az érzéstelenítést végző orvos alapos műtét előtti vizsgálatot végez. A műtétet rendszerint altatásban végzik.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás