Vércsoport diéta

Különböző kutatások azt támasztják alá, hogy a vércsoport szerinti táplálkozás hatással van az emésztésre. Alapvetően nem fogyókúrás célokat szolgál, hanem az egészséges táplálkozással van összefüggésben, és egy olyan étrend kialakítását segíti, amelyben vércsoportunk meghatározza, hogy mit ajánlott, mit tilos fogyasztani, és melyek azok az élelmiszerek, amelyek semlegesek, továbbá, hogy melyek azok a mozgásformák, melyeket ajánlott végezni.

Négyféle vércsoport van.
Az első a 0-ás. Dr. Peter D’Adamo, a diéta megalkotója szerint az Afrikában élő őseink voltak 0-sak, akik vadászó-gyűjtögető életmódot folytattak. A vércsoport diéta szerint ők borjút, marhát, vadhúsokat fogyaszthatnak, viszont nem ajánlják nekik a libát, a kacsát, a füstölt húsokat, a tejtermékeket, a búzából készült ételeket, a kávét és az alkoholféléket sem.

Mikor őseink áttértek a földművelésre, kialakult a következő csoport, az A. Ennél a vércsoportnál a szervezetre jó hatással lévő ételek a rizs, a szójafélék, a lencse, a bab, a fűszerek közül például a petrezselyem és a mustár. Az A vércsoportú emberek néhány halféle kivételével kerüljék a húsok fogyasztását, a krumplit és a tejtermékeket (a kecsketej és a kecskesajt kivételével).

A B típusba tartozó emberek a diéta alapján a csirke és a sertés kivételével fogyaszthatnak húsokat, tejtermékeket, szójaféléket. Kerülniük kell viszont a tejjel készített fagylaltot, a kukoricát és a paradicsomot
Az AB vércsoportú emberek ehetnek húsféléket, pulykát, nyúlhúst, bárányt, krumpliféléket, rizst, búzát. A gyümölcsök közül szinte bármit, ami Magyarországon megterem. A gyógynövények közül jót tesz nekik a kamilla és a borsmenta. Kerülniük kell a húsfélék közül a baromfihúsokat, a marha- és sertéshúst, és ne igyanak fekete teát.

Fontos megjegyezni, hogy a felsorolt élelmiszerek a természetes, nem feldolgozott ételekre vonatkoznak.
A diéta betartását nehezíti, hogy kutatások szerint a vércsoportokon belül, az emberek vándorlása következtében alcsoportok is kialakultak, ezért egy elég nagy, vércsoport szerinti családfát kellene ismernünk ahhoz, hogy pontosan betarthassuk az előírásokat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás