Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Miért nem ajánlott a grapefruit diéta májproblémák esetén?

Miért nem ajánlott a grapefruit diéta májproblémák esetén?

A grapefruit diéta rövid távú, alacsony kalóriájú fogyókúra, hollywoodi diéta néven is ismert. Az által ígér gyors és könnyű, különösebb önkínzást sem igénylő súlyvesztést úgy érhetjük el, hogy szorgalmasan fogyasztjuk ezt a zsírégető gyümölcsöt. Bár a grapefruit diéta sokaknál hatékony és jól működik rövid távon, nem ajánlott azoknak, akiknek májbetegségük van.
A népszerű és elterjedt grapefruit fogyókúra 12 napig tart, ami két napos pihenő után meg is ismételhető. A 12 nap alatt napi háromszori étkezés mellett sok vizet kell innunk, mint a többi diéta esetén is. Az étkezések két-két csésze grapefruitból állnak, valamint hozzá korlátlan mennyiségű húsból és zöldségből. Elalvás előtt tejet vagy paradicsomlevet lehet inni. Hagyma, zeller és burgonya nem fogyasztható.
A májbetegeknek azért nem ajánlott ez a diéta, mert ők távol kell hogy tartsák magukat a nagy mennyiségű fehérjétől, mivel az nagyon megterheli a májat. Náluk az energiabevitel nagy része szénhidrátokból kell hogy származzon, fehérjéből pedig testsúlykilogrammonként csak egy gramm engedélyezett naponta.
Mivel az említett diéta a grapefruitra és a korlátlan fehérjebevitelre épít, nagyon könnyű a májbetegeknek túllőni a célon, és túl sok fehérjét fogyasztani. Ráadásul a grapefruit szénhidrátban szegény gyümölcs, holott a májproblémák esetén inkább a szénhidrátok javasoltak.
A grapefruit diétának nagyon sok híve van, sok orvosi vélemény ellene szól, májbetegség esetén pedig mindenképp célszerű más módszert választani.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás