Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / Akupunktúra a terhesség alatt

Akupunktúra a terhesség alatt

Az akupunktúra már a teherbeesésnél is segítségére lehet a gyermekre váró nőknek, azonban a teherbeesés után se feledkezzünk meg jótékony hatásairól.
Az akupunktúrának, mint az egyik legismertebb hagyományos kínai orvoslási ágnak számos előnye vannak. Ezek közül az állapotos nők számára talán az egyik legfontosabb, hogy nincs semmilyen mellékhatása, a kezelések során nem kerül be ártalmas anyag a szervezetbe, amely rossz hatással lehetne az éppen fejlődő magzatra.
Az akupunktúrára, mint gyógykezelésre sokan szkeptikusan tekintenek, holott sok olyan problémára nyújthat megoldás, amelyek a terhesség alatt jelentkeznek. A megváltozott, áldott állapot igencsak megterheli az anyai szervezetet, a jelentkező problémákat a szakértő kezek által megfelelő helyre szúrt hosszú tűk nagymértékben csökkenthetik. Ugyanakkor ebben az esetben körültekintően kell eljárni, a kezelés során fokozott figyelemre, nagy tapasztalatra van szükség.
A filmekből már jól ismert első terhességi jel a reggeli rosszullét, amelyről ma már egyre többen tudják, hogy nem csupán reggel kínozza a kismamákat. Egy svéd kísérletsorozat során éppen azt vizsgálták, hogy segíthet-e az akupunktúra ezen koraterhességi tünetek esetén. A kutatás megnyugtató eredménnyel zárult: azon kismamák, akiket kezeltek, szinte azonnal beszámoltak a hányinger múlásáról a kezelések után.
Az utolsó hónapokat, különösen, ha ezek a melegebb napokra esnek, végigkíséri a kéz- és lábdagadás, melyet a megnövekedett méh erekre gyakorolt nyomása okoz. A probléma megoldását ezen esetben a fül mögötti pontoknál találjuk.
De nem csupán a terhesség alatt lehet a segítségünkre ez a gyógymód, hanem a szülés alatt (pl. fájdalomcsillapítás, farfekvéses magzat), illetve a szülés után (pl. inkontinencia problémák, szülés után depresszió) is alkalmazhatjuk, valamint akár a tejtermelés fokozására is.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Leave a Reply