Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / Fogyhatunk az akupunktúra által?

Fogyhatunk az akupunktúra által?

Sokan, elsősorban mi nők szenvedünk folyamatosan a fogyókúrák különböző gyötrelmeitől. Hiúságunk és tetszeni akarásunk szinte már már határtalan, ezért aztán nem is engedjük meg magunknak azt a luxust, hogy akár egy rövid időre elfordítsuk tekintetünket a téma kapcsán. Valószínűleg sokan sokféle fogyókúrás programon átestünk már, kisebb nagyobb sikerrel, s mivel nők vagyunk, akiknek az a legfontosabb, hogy tetszünk-e vagy sem, valószínűleg soha nem ér majd véget ez a folyamatos próbálkozás. A sok különböző módszer mellett talán elférhet még egy plusz, ami ki tudja, akár hatékonyabb is lehet majd, mint elődei.
Mi a véleménye a kínai orvoslásról? Hókuszpókusznak tartja, vagy adna neki egy esélyt, ha lehetősége lenne rá? Minden bizonnyal a legfontosabb akár egy gyógymód akár egy fogyókúrás program sikerénél az, hogy higgyünk benne. E nélkül akár bele se vágjunk! Még mielőtt ítéletet alkotunk, nem árt nyitottnak lenni, hiszen nem tudhatjuk, miről is maradunk le.
Az akupunktúra általi fogyás esélye talán elsőre hihetetlennek tűnik, ám ha elővesszük kínai orvoslásra vonatkozó tudásunkat, ismereteinket, beláthatjuk, hogy egy ősidőkre visszanyúló tapasztalatra épülő tudás áll mindennek hátterében. Miért ne lehetne hatásos az akupunktúra, ha fogyni szeretnénk? Nézzük meg közelebbről magát a módszert! Akárcsak maga a kínai természetgyógyászat, a szervezetünk számára nincs káros hatása, nincs súlyos mellékhatása, nem is fájdalmas. Gyógyszerek és kémiai behatás helyett egyszerűen csak a szervezet energetikai rendszerén keresztül próbál pozitív változást elérni. Egyfajta energetikai egyensúlyt hivatott megteremteni. Az akupunktúrás kezelés alatt a bőrfelszín bizonyos pontjait stimulálják apró tűszúrásokkal, ez által próbálnak elérni a szervezet működésében harmóniát.
Az akupunktúra önmagában nem fog azonban senkit lefogyasztani, mindenképpen kombinálnunk kell a módszert a helyesen kialakított táplálkozással, egyfajta diétaszerű étkezéssel, ami a gyümölcsök, zöldségek bevitelére épül, s mely kizárja a nagyobb mennyiségű szénhidrát felhalmozódását a szervezetben. Amennyiben e két módszert együttesen tudjuk alkalmazni, biztosak lehetünk a sikerben. Ezen étrendnek az összeállításában segítségünkre lehet maga az akupunktúrát végző orvos is. A diéta hosszútávon fenntartható az akupunktúrás kezelések hatására, így sikere is hosszútávon garantálható.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Hozzászólás