Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / Akupunktúra III- Fogyás az akupunktúra segítségével

Akupunktúra III- Fogyás az akupunktúra segítségével

Megismerkedtünk már az akupunktúra eredetével, és a betegségek kezelésében való szerepéről. Ebben a cikkben pedig azt részletezem milyen módon is segíthet ez az eljárás a fogyókúra során.
El kell, hogy keserítsem azokat, akiknek most felcsillant a szemük, hogy ezzel a módszerrel könnyedén meg lehet szabadulni a felesleges kilóktól. A helyes megfogalmazás az, hogy kevesebb szenvedéssel lehet megszabadulni a súlyfeleslegtől.
A fogyókúra során az akupunktúra egyik speciális változatát a fülakupunktúrát alkalmazzák. Fontos leszögezni, hogy a kezelés hatására nem a súly csökken, csak az étvágy. Ezért diéták kiegészítéseként alkalmazzák. Célszerű egy szigorú (600 Kalóriás) diétát tartani, és emellett alkalmazni a kezelést.
Kétféle lehetőség van az érdeklődők számára. Az egyik egy hosszú távú, kúra szerű kezelés sorozat, heti 3 alkalommal. A másik fajta kezelés során a tűket „belövik” a fülbe, és azokat utána hordani kell pár hétig. Általában 3 hét után eltávolítják. Fontos, hogy mindenképp el kell távolítani a kezelés végén. Ezek a tűk aranyozottak, így a fémallergia sem kizáró ok.
A fogyás mértéke változó nagyban függ az alkalmazott diétától. Ha a páciens szigorúan betartja a diétát, ami a tűk segítségével nem nehéz, hisz az éhség érzet nagy mértékben lecsökken, akkor 3 hét alatt szép eredményeket lehet elérni, ami tartható is, ha egy kicsit odafigyelünk az étkezési szokásainkra.
Alapvető tévhit, hogy ez a fajta eljárás elég költséges. Ez részben igaz a kúra valóban nem olcsó. Alkalmanként 3-5000 Ft-ba kerül. A másik lehetőség azonban jóval kedvezőbb, 10000 Ft körüli összegből fedezhető.
Cikksorozatom következő részében a szenvedélybetegségektől való megszabadulás könnyítéséről lesz szó.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Leave a Reply