Kezdőlap / Egészség és fitness / Allergia / Allergia és a homeopáta

Allergia és a homeopáta

Arról már körülbelül van fogalmunk, hogy mi is az az allergia. Tudjuk, hogy az immunrendszerünk túlműködését, jelzi olyan anyagokkal szemben, amelyek alapesetben ártalmatlanok. De azt, hogy mivel tudunk védekezni ellene, nem mindig közli velünk, a háziorvos. Felírhat különböző allergiára való gyógyszereket, de ezek legtöbbször csak tüneti kezelést adnak, és az igazi problémán nem segítenek.
Mit csinál egy antiallergén? Hát megszünteti az orrfolyást, a köhögést, de sajnos előidézi a koncentrációképesség csökkenését, fáradtságot, levertséget okoz.
Ha szeretnénk az allergiánkon javítani, de nem akarunk mellékhatásokat vagy éppen hozzászokni az adott szerhez, akkor mindenképpen próbáljuk ki a homeopátiás szereket.
Ehhez fontos ellátogatnunk egy homeopátiás szakorvoshoz, aki a szer használatáról felvilágosítást ad nekünk, és ezen kívül, számunkra a lehető legjobbat fogja felírni.
Minden embernek, aki homeopátiás kezeléshez fordul, fontos tudni, hogy létezik alkati szer, és tüneti szer a tüneti szereket naponta többször is beszedhetjük. Viszont az alkati szert csak orvos írhatja fel nekünk, bár vény nélkül is lehet kapni őket a patikában. A tüneti szer hígítása (C30 vagy D30) alatt van, míg az alkati szer (C30, C200, C1000) hígítású. Ezek mellet még létezik egy harmadik kiegészítő kezelés is, az úgynevezett oki kezelés, amikor megszabadítják a szervezetett a kóros reakció fellépésétől.
Az, hogy miért is előnyösebb a homeopátiás szerek alkalmazása, nagyon egyszerű. Azért mert ezek a szerek, csak nagyon kis mennyiségben tartalmaznak hatóanyagokat, ezért kismamák és gyermekek is nyugodtan használhatják, nem okoznak semmilyen mellékhatást.
Az allergia panaszok csökkentése érdekében érdemes naponta többször kezet, arcot mosni, ha az utcán voltunk célszerű a hajunkat is átöblíteni, ruházatunkat lecserélni. A tisztán mosott ruhákat a lakásban szárítsuk, ne hagyjuk tárva nyitva a lakás ablakát, ajtaját. A nyaralást inkább hegyekbe vagy tengerpartra szervezzük.
Homeopátiás szerek használatánál egy, maximum kettő tüneti szert alkalmazzunk, lehetőleg olyant, ami leginkább átfogó segítséget nyújt az összes tünetünkre. Kisgyermekeknek vízben oldva is adható, az adagolása nem függ sem testsúlytól, sem életkortól.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

Leave a Reply