Kezdőlap / Egészség és fitness / Allergia / Allergia felismerés!

Allergia felismerés!

Az allergiás tünet általában azon a helyen jelentkezik, ahol a szervezet kapcsolatba került az allergén anyaggal. Ez lehet a bőr, légcső, tüdő, gyomor, nyálkahártya, szájüreg, és a béltraktus.
Az allergiás reakciók nagyon változóak lehetnek, a leggyakoribb az orrfolyás és az asztma, ezen kívül jelentkezhet még bőrkiütés, csalánkiütés és ekcéma. Valamint, viszketési inger, duzzanatok, vérnyomás csökkenés, hányás, és légszomj.
A túlzott allergiás reakció során, (ANAFILAXIA) ami sokkos állapotot okoz az allergénnel kapcsolatba lépve, az egész szervezet készültségi állapotba kerül. A sejtek nagy mennyiségben állítanak elő hisztamint, amitől az erek kitágulnak, életveszélyes nehézlégzés alakul ki. A bőr, kiütéses lesz, kivörösödik, akár eszméletvesztés is bekövetkezhet, ha nem cselekszünk időben ez az állapot akár végzetessé is válhat. Olyan esetben, ha az ember tisztában van ezen érzékenységével, allergiájával, fontos, hogy midig legyen nála adrenalin- vagy szteroid injekció. Ez az írás azért készült, hogy azok az emberek is felismerjék ezeket a tüneteket, akik nem tapasztaltak még ilyent soha. Hiszen ha valakinek nagy a lélekjelenléte, ilyen esetben akár életet is menthet. Nem feltétlen tudjuk munkatársunkról, barátunkról, hogy allergiás sokkot kaphat a darázscsípéstől, de ha a fent felsoroltakat tapasztaljuk nála egy csípést követően, akkor már biztosan tudunk cselekedni. Leggyakoribb allergének a házi por, virágpor, penészgomba, állatszőr, liszt, tehéntej, tyúktojás, olajos magvak, adalékanyagok. Belégzésnél a formaldehid, kén-dioxid, vegyi anyagok közül pedig mosószerek, öblítők, testápolók, festékek, gyógyszerek, és bőrkenőcsök.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

Hozzászólás