Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Almaecet – fogyni vágyóknak!

Almaecet – fogyni vágyóknak!

Egy természetes zsírégetőről szeretnék írni mint amilyen az almaecet. Essen szó először is az almaecet jótékony hatásairól!
Az almaecetet már az ősidőkben csodaszernek tartották, a nagyanyáink is ismerték!

Először is soroljuk fel élettani hatásait: gyomor és emésztési problémákra, ízületi gyulladásokra,
bőrszárazságra és különböző bőr panaszokra, a haj fényesítésére és nem utolsó sorban zsírégetésre.

Most az utóbbiról fogunk beszélni, sokan nem is sejtik milyen nagyszerű eszköz ez a szer a fogyáshoz. Rengetegen nyúlnak különböző szintetikusan elösszeállított fogyókúrás szerekhez amiket csak különböző szak, illetve márka boltokban lehet meg vásárolni szinte aranyáron és nem is sejtik, hogy csak a sarki közértig kéne elsétálni érte.
Az ára körülbelül vetekszik két gombóc fagyi árával mi valljuk be nem is olyan nagy összeg ahhoz képes, hogy fagyiból hány gombócot is szoktunk megenni egy alkalommal! Egy üveg almaecet viszont nem kevesebb mint hét hétig elég és még fogyaszt is!  Szerintem ez több mint csodálatos!

De lássuk előbb jótékony hatásait, kezdjük az elején!
Az alma érik a fán gömbölyödik, pirosodik vagy épp szépen sárgul de mindeközben a benne létrejövő biológiai folyamatokról fogalmunk sincsen, hát nézzük.
Érés közben halmozódnak fel benne különféle ballasztanyagok, hogy a ballasztanyag valójában mire is jó nekünk?
Megnöveli a bejuttatott táplálék térfogatát ami teltség érzetet biztosít úgy, hogy folyadékot köt meg ez által könnyíti a széklet ürítést és serkenti az anyagcserét!
Emellett rengeteg vitamin is található benne többek közt a C-vitamin! Erről a vitamin fajtáról gyerek korunk óta tudjuk, hogy többek közt természetes serkentő anyag és mindenek előtt meg véd
a különböző betegségektől!
Az őseink még rímbe is szedték és egy közmondás is meg emlékezik az alma jótékony hatásairól!
Ezért hát nem csoda, hogy az almából nyert ecet sav milyen briliáns csodaszer!
Mikor az alma vagy más gyümölcs le esik a fáról mert már túléretté vált az ütődés hatására el kezd erjedni ami az ecetsav jelenlétét igazolja! Az állatok is előszeretettel fogyasztják ezeket a gyümölcsöket, mert az ecetsav el pusztítja a különböző kórokozókat és baktériumokat! Nem mintha ezt olvasták volna valahol, inkább ösztönből cselekednek így és az érzéseikre hagyatkoznak! Ez az amit mi már el felejtettünk, pedig ha néha odafigyelnénk szervezetünk üzeneteire akár a jó akár a rossz dolgokra, biztos nem felejtenénk el almát enni vagy almaecetet inni!

Most, hogy ezt mind meg tudtuk róla szóljunk hát a zsírbontó hatásáról is!
Öt -féle mechanizmust rejt magába ennek a savnak a használata ami a szervezettet a zsírok bontására sarkalja.
Serkenti a sejtlélegzést segíti a vas beépülését a sejtekbe és nem utolsó sorban az oxigén szállítást.
Javítja a fehérjemolekula kialakulását a szervezetben és ezzel gyorsul az anyagcsere folyamat. Ezek által a hatások által a szervezetet zsírégetésre ösztönzi mivel ezekhez a folyamatok hoz rengeteg energiára van szükségünk!
Mivel ez a szer baktérium ölő hatású is többek közt, gyönyörűvé varázsolja bőrünket és hajunkat is.
Adagolása történhet kúra szerűen is de alkalom szerűen is a lényeg, hogy fogyasszuk rendszeresen
Ha sürgős fogyást szeretnénk el érni akkor fogyasszuk naponta három alkalommal egyszer reggel mikor fel kelünk éhgyomorra, aztán délben fél órával étkezés előtt és harmadik alkalommal pedig egy órával vacsora után!
Persze a siker érdekében nem árt ha az étkezések könnyű táplálékokból állnak és lehetőleg mellőzik a cukrok és zsírok nagy mennyiségű tartalmát! Ezt azonban könnyű lesz elérni hiszen az almaecet befolyásolja a vércukor szintet is ez által pedig kevésbé fogunk olyan dolgokat meg kívánni nap közben amelyek útjában állnak a sikeres fogyókúránknak!
Alkalmazása a következő képen történik egy pohár vízben oldjunk fel egy evőkanál almaecetet, s ezt egy alkalommal fogyasszuk is el! Ezt egy nap háromszor ismételjük a siker érdekében!
Sok sikert a fogyáshoz!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás