Sokszor hallottuk már azt a mondást, hogy „naponta egy alma a betegséget távol tartja”!
Ősszel különösen fontos a szervezet „feltöltése”, immunrendszerünk erősítése. Erre jó például az alma, ami nem csupán finom, de könnyen elérhető, mindenütt kapható, és nem utolsó sorban olcsó gyümölcs.
Együk változatosan! Ehhez kínálok egy kitűnő almás hússalátát. Ez a saláta tulajdonképpen az ismert waldorf saláta „felturbózott” változata.
Hozzávalók négy személyre:
1 közepes nagyságú zellergumó, pár szál zölddel
4 szem kisebb alma
1 pohár sovány tejföl
1 marék dióbél
1 kávéskanál mustár
frissen őrölt bors, ízlés szerint só
1 kávéskanál cukor
1 kisebb csirkemell sütve.
Elkészítés: A csirkemellet nem túl nagy kockára, az almát apró kockára vágjuk, a megtisztított zellergumót a reszelő durva fokán lereszeljük, a megmosott zöldjét apróra, a diót durvára vágjuk.
A tejfölbe keverjük a fűszereket és a mustárt meg a cukrot, beleforgatjuk a dión és a zeller zöldjén kívüli hozzávalókat, üvegtálra halmozzuk, és megszórjuk a dióval és a zellerzölddel. Még egy kis borsot darálhatunk a tetejére. Fokhagymás piritóssal kitűnő vacsora.
Címkékalma csirkemell mustár tejföl zeller