Ambrosia hatása

2011-ben is rémisztgeti az emberiséget és kínozza az a bizonyos artemisiifolia amely egy igen agresszív fészkes virágzatú gyomfaj.
Egyéves, ágas, szárnyalt levelű növény, amely Észak-Amerikából származik, s az elmúlt évtizedek során igen nagy sebességgel terjed hazánkban is. Főleg gyomtársulásokban, parlagokon , utak szélén, a település környékén, illetve ezeken belül egyre inkább terjed. Igénytelen hatalmas mennyiségű virágport termelő növény, amely az allergiás panaszokat okozó társai között az első helyen áll. A virágzási ideje nyár közepén, nyár végén kezdődik, s csak a késő őszi, hideg időszak vet véget e szakasznak. Az egész ország területén előfordul és allergiát okoz. Manapság már törvény írja elő , hogy a föld területe tulajdonosainak minden év június 30.-áig meg kell akadályozniuk a növény terjedését növekedését és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenn kell tartaniuk. Ha valaki büntetést kap kül- belterületen az 20000 forinttól egészen 5 millió forintig terjedhet így vigyázat. A parlagfű pollenje a légutakon keresztül jut kapcsolatba szervezetünkkel. Ha valaki allergiában szenved annak a tünetei a következők orrviszketés, szájpadlásviszketés, tüsszögés, orrfolyás, szemviszketés, könnyezés. Az asztma tünetei lehetnek a köhögés, fulladás, nehézlégzés, elsősorban az éjszakai, hajnali órákban. Amennyiben a fenti tünetek mindeddig nem álltak fenn, továbbá július végén-augusztus elején jelentkeznek és egy hétnél tovább tartanak, légúti allergia valószínűsíthető. Sajnos sok étel is fokozhatja a tüneteket így azokkal vigyázni kell és aki allergiás ajánlott elmenni egy tesztre mely meghatározza mi is a pontos baj és arra a megfelelő gyógyszert írják fel, de ne feledjük , hogy a fő gyógymód ha kiírtjuk ezt a gyomnövényt.
Ha valaki szenved vagy nem szenved ettől a gyomtól akkor is tegye meg azt , hogy a környezetében kihúzza gyökerestől és kukába helyezi mert , ha ott hagyja akkor nem tett semmit se magáért és másért meg végképp nem.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kellemetlen allergia

Az allergia egyre több embert érint és sajnos egyre erősebb tünetekkel jár. A legtöbb embernek …

Hozzászólás