Ambrosia hatása

2011-ben is rémisztgeti az emberiséget és kínozza az a bizonyos artemisiifolia amely egy igen agresszív fészkes virágzatú gyomfaj.
Egyéves, ágas, szárnyalt levelű növény, amely Észak-Amerikából származik, s az elmúlt évtizedek során igen nagy sebességgel terjed hazánkban is. Főleg gyomtársulásokban, parlagokon , utak szélén, a település környékén, illetve ezeken belül egyre inkább terjed. Igénytelen hatalmas mennyiségű virágport termelő növény, amely az allergiás panaszokat okozó társai között az első helyen áll. A virágzási ideje nyár közepén, nyár végén kezdődik, s csak a késő őszi, hideg időszak vet véget e szakasznak. Az egész ország területén előfordul és allergiát okoz. Manapság már törvény írja elő , hogy a föld területe tulajdonosainak minden év június 30.-áig meg kell akadályozniuk a növény terjedését növekedését és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenn kell tartaniuk. Ha valaki büntetést kap kül- belterületen az 20000 forinttól egészen 5 millió forintig terjedhet így vigyázat. A parlagfű pollenje a légutakon keresztül jut kapcsolatba szervezetünkkel. Ha valaki allergiában szenved annak a tünetei a következők orrviszketés, szájpadlásviszketés, tüsszögés, orrfolyás, szemviszketés, könnyezés. Az asztma tünetei lehetnek a köhögés, fulladás, nehézlégzés, elsősorban az éjszakai, hajnali órákban. Amennyiben a fenti tünetek mindeddig nem álltak fenn, továbbá július végén-augusztus elején jelentkeznek és egy hétnél tovább tartanak, légúti allergia valószínűsíthető. Sajnos sok étel is fokozhatja a tüneteket így azokkal vigyázni kell és aki allergiás ajánlott elmenni egy tesztre mely meghatározza mi is a pontos baj és arra a megfelelő gyógyszert írják fel, de ne feledjük , hogy a fő gyógymód ha kiírtjuk ezt a gyomnövényt.
Ha valaki szenved vagy nem szenved ettől a gyomtól akkor is tegye meg azt , hogy a környezetében kihúzza gyökerestől és kukába helyezi mert , ha ott hagyja akkor nem tett semmit se magáért és másért meg végképp nem.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szabaduljunk meg az allergiás tünetektől!

Több gyógyszerünk van az allergia tüneteinek enyhítésére. Ezek közül a legfontosabbak az antihisztaminok. A kezelőorvos …

Hozzászólás