Kezdőlap / Állatok / Macska / Amerika nemzeti macskája a maine coon

Amerika nemzeti macskája a maine coon

Amerika nemzeti macskájának az ősei valószínűleg a vikingekkel érkezett norvég erdei macskák és az Amerikába érkező európai tengerészek t hosszú szőrű macskái lehetek. A Maine Coon Észak-Amerikából származik. A legnagyobb testű házi macska fajta. A nevét Maine államról és a mosómedvéről kapta (racoon=mosómedve), akire nagyon hasonlít . A maine coon-nak a mosómedvékéhez hasonlatos dús, hosszú farka van. A kandúrok átlagosan 8 kg-osa, nőstények 5-7 kg-osak. Azonban akadnak olyan kandúrok, akik a testsúlya a 11 kg-ot is meghaladja.
Jellemzői.
A maine coon nagytestű. A feje kissé hosszúkás, erőteljes arccsontok, a profil homorú. A fülei nagyok, széles alapúak, magasan tűzött, a fülek tetején impozáns pamacsokkal. A szem nagy, kerek, kifejező, kissé ferde vágású. Az orra hosszú, szögletes. A nyaka közepesen hosszú, a törzs hosszú, a mellkas széles. A farok hosszú, a farokszőr dús, bozontos, hosszú. A lábai egyenesek, a mancsuk nagy kerek és pamacsos. szinte hócipő szerű. A bundája fényes, selymes, vízálló, a hasán és a hátsó lábakon hosszabb, a nyakon és a háton rövidebb. A szőr selymes, egyenletes esésű. A sziámi mintázaton kívül, minden szín elfogadott. A hangjuk nagyon különleges, csicsergő, trillázó. Ez a macska fajta nagyon szeret játszani, apportírozni. Ritkán nyávognak.
Természete:
A Maine Coon kiegyensúlyozott, erőteljes macska. Megtestesül benne a szépség, kedvesség, önállóság és szabadságszeretet. Későn érő fajta, teljes méretét 3-5 éves kora körül éri csak el. Játékos gyermeki természetét azonban egész életén át megtartja. A maine coon egy szelíd, kedves óriás.
Ez a fajta nagy szereti a vizet, imád fürödni . Bundáját elegendő hetente átfésülni

Ezt mindenképpen olvasd el!

A macska is lehet allergiás

Ha meghalljuk ezt a szót: allergia, eszünkbe sem jut, hogy nemcsak az embereket kínozhatja a …

Hozzászólás