Kezdőlap / Divat-szépség / Arcmasszázs lépésről-lépésre

Arcmasszázs lépésről-lépésre

Egyszerű arcmasszázst bárki, bármikor végezhet magának – például a következő módon.
• Helyezze két kezét az arc két oldalára úgy, hogy ujjai az orrhoz érjenek. Lassan simítsa végig arcát az arccsont felett és alatt haladva egészen a fülekig. Az ujjak nyomása gyengéd, de ne túlságosan erőtlen legyen. Legalább tízszer végezze el ezt a gyakorlatot.
• Tegye ujjait a két belső szemzughoz, és ugyancsak körülbelül tízszer lassan húzza végig az ujjait a homlokán egészen a fül felső széléig.
• Harmadik gyakorlatként ugyanígy, csak a szemöldöktől felfelé, a hajas fejbőr határáig masszírozza a homlokát.
• Negyedik teendőnk: az álltól lassan oldalra haladva ismét tízszer végighúzzuk ujjainkat a fülkagyló előtt egészen a fül felső széléig. Fontos, hogy mindig csak a megadott irányban masszírozzuk az arcunkat. Sohasem szabad visszafelé, a kiindulási pont irányába végezni az arcmasszírozást. Lehet krémet is használni, de hatékonyabb, ha a száraz bőrön végezzük.
Az arc vérkeringését finom ütögetéssel is javíthatjuk.
• Krémezze be kissé az ujjhegyeit és finoman kopogtassa, ütögesse velük arcát. Először az áll alatt, majd a száj két sarka táján, ezután feljebb haladva az orr mellett, végül a halántéktájon kopogtasson összesen 1-2 percen át.
Ha valakinek az orcái kezdenek megereszkedni, a következő gyakorlatok javasolhatók.
• Helyezze két hüvelykujját az áll alatti területre, két mutatóujját pedig szorítsa jól az áll feletti részre. Ezután hüvelykujjával erőteljesen simítsa végig a bőrt, és így haladjon az állkapocs mentén egészen a fülcimpáig. A mutatóujjak közben maradjanak eredeti helyükön az áll felett. A mozdulatot tízszer ismételjük.
• Ugyanígy tartva az ujjait, 30-60 másodpercen át gyúrja át a két orca területét az álltól a fülek felé haladva.
Végül 1-2 percen át ütögesse ujjhegyével az orcákat óvatosan, finoman.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás