Kezdőlap / Divat-szépség / Arcplasztikai előkészületek

Arcplasztikai előkészületek

A sebésznek munkája eredményességéhez sok fényképre van szüksége. Ezeket vagy maga készíti el a rendelőjében, vagy megfelelően felkészített, tapasztalatokkal rendelkező fényképészhez küldi el a betegét. A korábban megbeszélt korrekciós műtétek esetében már volt szó róla, hogy a betegnek a beavatkozás előtti három héten át nem szabad dohányoznia. Ezt a nyomatékosan közölt utasítást feltétlenül követni kell: ha valaki nem dohányzik, akkor sokkal kedvezőbben zajlik le a sebgyógyulás.
Az arcbőr felvarrásának műtétét járóbeteg-rendelésen végezni nem ajánlatos. Az intézeti elhelyezés nem szokott sokáig tartani, elvileg két-három napra kell számítani, de csak intézeti körülmények között lehet a beteg műtét alatti és utáni kockázatmentes ellátását megvalósítani.
Fontos szabály, hogy a beteget már a beavatkozás előtti napon, aránylag korán fel kell venni az intézetbe, hogy mód legyen a különböző vizsgálatok elvégzésére (például EKG vagy laboratóriumi vizsgálatok). Arra is módot nyújt a kórházi tartózkodás, hogy az érzéstelenítést végző orvos megismerkedhessen a beteggel. Rendszerint arra is szükség szokott lenni, hogy a műtét előtt álló ember haját a fülek körül és közvetlenül a homlok felett levágják. Este nyugtatót kap a beteg, hogy jól tudjon aludni.
A már lezajlott megbeszélések során az orvos és a beteg az érzéstelenítés lehetőségeit is megtárgyalta már. A beavatkozást helyi érzéstelenítésben ugyanúgy el lehet végezni, mint altatásban. Minden sebésznek megvan azonban a tapasztalatain alapuló, előnyben részesített saját módszere. Azt mondhatjuk, hogy napjainkban az arcbőr felvarrását helyi érzéstelenítésben szokták végezni. Eltekintve attól, hogy a sebész a beteg egyéniségét és helyzetét mérlegelve dönt az érzéstelenítési módszerről, a betegnek feltétlenül joga van arra, hogy kívánságait közölje. Ha nincs valami akadály, akkor a sebész nyilván a beteg kívánságainak megfelelő érzéstelenítési módszer mellett fog dönteni.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Leave a Reply