Kezdőlap / Divat-szépség / Feng shui / Az ágy elhelyezésének tízparancsolata

Az ágy elhelyezésének tízparancsolata

Fordítsunk gondot a nyugalmas, pihentető alvásra, ha igazán boldog, szeretetteljes kapcsolatra vágyunk. Az elrendezés kulcsfontosságú.
Hol ne legyen az ágy? A következő tíz példa az alapvető hálószobai tiltást (tabut) mutatja be, vagyis az ellenpéldát,hogyan nem szabad a hálószobát berendezni.
-Az ágy feje soha ne legyen közvetlenül a hálószoba ajtaja mellett, ez rossz alváshoz vezet.
-Lebegő ágynak nevezzük azt a forrnát, amikor az ágy nem a fal mentén helyezkedik el, hanem például elhúzva a faltól áll. Ekkor erős negatív hatással számoljunk. Ebben a helyzetben az alvó pár kapcsolata elveszti stabilitását.
-Az elrendezésnél ügyeljünk arra, hogy semmiképp ne tűnjön úgy, mintha az ajtó közvetlenül belevágna az ágyba. Két ajtónál – főleg ha a másik az ágy ellentétes oldalán van -, a probléma még komolyabb. Tegyünk egy térválasztót, paravánt az ágy és az ajtó(k) közé.
-Sem a fej, sem pedig a láb ne nézzen közvetlenül a bejárat felé, különben az agresszív Csi hatása érvényesül. Fejjel az ajtó felé a legrosszabb, ezt a helyzetet nevezik halálos elhelyezésnek. Ha nem tudjuk az ágyat elfordítani, használjuk a magasabb ágyvéget. Ez valamit segít.
-Fejünk mögött ne legyen ablak. Ha van, akkor éjszakára be kell húzni a függönyt.
-Ne nyíljon az ágyra a fürdőszoba ajtaja, ha mégis, lógassunk a mennyezetről metszett szivárványkristályt a fürdőajtó és az ágy közé.
-Éles sarok, vagy az ajtó éle ne irányuljon az ágy felé, a vágóenergia tudniillik gyengítően hat auránkra, reggelente így fáradtabban ébredhetünk. Fedjük le gömbölyded formával az oszlop vágó élét, vagy takarjuk el, az ajtót pedig tartsuk csukva.
-Rendszerint saját fürdőszoba és WC is tartozik ma már a korszerű hálószobához. Kényelmes, nem vitatom. Lemondani sem kell róla, mindössze ellenőrizzük, jól fekszik-e az ágyunk a toaletthez képest. A fal egyik oldalán az ágy található, a másikon pedig a WC. Kerülendő forma, elhelyezés, mivel negatív irányba befolyásolja az ott alvók szerencséjét. Megeshet, hogy kevés a helyünk, nem tudjuk máshova tenni az ágyat. A WC fedelét és a helyiség ajtaját mindenképpen, mindenkor tartsuk csukva. Az ágy ne legyen közvetlenül a felső emeleten lévő WC alatt sem.
• Az ágy nem lehet közvetlenül fedetlen gerenda alatt, mivel itt nem egyenletesen oszlik el a Csi, és az energiát lenyomja az alatta alvókra.
• Ha úgy döntünk, hogy ágyunkat sarokra helyezzük, ügyeljünk arra, hogy mögöttünk ne legyen tátongó üres tér. Ez ugyanis a Feng Shui szabályok szerint kihúzza az ott alvóból az energiát.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

Hozzászólás