Kezdőlap / Önismeret / Agykontroll / Az agykontroll alapja: a meditáció

Az agykontroll alapja: a meditáció

Az agykontroll alapja a relaxáció, teljes mértékben a meditációra épít. A meditáció erejének köszönhetően, hogy ha csak ezt a módszert tanulja meg az ember, és nem törődik a dinamikus meditációval (tanulás, gyógyítás, hatodik érzék), már akkor is nagyon nagyot léptünk előre.

A meditáció közben az ember egy teljesen más világban találja magát, végtelen nyugalom lesz rajtunk úrrá, és elborítja testünket-lelkünket a szépség. Mindezen érzések csak egyre mélyebbé válnak, ahogy egyre többet és egyre gyakorlottabban meditálunk. Megismerhetjük önmagunkat, megtalálhatjuk lelki békénket és segíti meglelni a harmóniát testünk, lelkünk és a környezetünk között.

A fentebb említettek leginkább lelki és pszichés dolog, de azt se felejtsük el, hogy a meditációval testünk is egyensúlyba kerülhet, testi egészségünket is megtalálhatjuk, hisz az aggodalom, a stressz eltűnésével e gondolatok megbetegítő ereje is elvész. Mindez az úgynevezett Alfa tudatállapotunkban történik, ez az a szint, ahol a legnyugodtabban tudunk meditálni.

A meditálás szintjére egyszerűen képtelenek vagyunk magunkkal vinni a negatív gondolatokat, lehet vitatkozni a dologról, de mégis, a harag, vagy például a gyűlölet ismeretlen érzés e szinteken. Mindez azt is segíti, hogy teljesen éber állapotunkban is egyre kevésbé fognak megjelenni a negatív gondolataink, érzéseink. Hogy ezeket a szinteket saját testünk és elménk segítségére is felhasználjuk, meg kell tanulnunk irányítani agyunk erejét. Az agykontroll ebben ad nekünk segítséget.

Ha esetleg még csak most ismerkednénk a meditációval, és szeretnénk elsajátítani ezt a mindenki számára elérhető képességet, akkor sem lesz nehéz dolgunk. Mindenki volt már akarva-akaratlanul is meditatív szinteken, gondoljunk csak arra, hogy reggel általában mennyire ’kómásan’ kelünk, mintha más dimenziókban lennénk, nem vagyunk teljesen ébren, de már nem is alszunk, na, ez az úgynevezett Alfa állapot. Ez a meditatív szintünk, melyen az agykontroll segítségével megtanulhatjuk használni és irányítani agyunk gyógyító erejét.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Relaxáció az agykontrollban

Bizonyára tapasztaltad már, hogy az álom és az ébrenlét határán lenni milyen kellemes és nyugodt …

Hozzászólás