Kezdőlap / Egészség és fitness / Az akupresszúra, mint gyógymód

Az akupresszúra, mint gyógymód

Az alternatív gyógyászat színes spektrumában az ókori eredetű, kínai akupunktúra a leghősibb. Lényege: célzott tűszúrások a test pontosan meghatározott pontjaiba. Ezekre, a pontokra akár hővel, vagy mágnesekkel, fénydiódákkal is lehet hatást gyakorolni. Amennyiben a tűk helyett nyomást használunk, úgy akupresszúráról van szó, legújabb mód a lézerrel való hatásgyakorlás (lézer-akupunktúra). A kínai gyógymódok alapja a CHI, ami nem más, mint az életenergia szabad áramlása. Ha az energiaáramlás elakad, betegek leszünk. Az ilyen zavarokat akár az időjárás, a megerőltető munka, lelki okok, de akár a helytelen táplálkozás is okozhatja. A gyógyítás célja, visszaállítani az energiaegyensúlyt. Az akupresszúra amerikai változata a reflexológia (gyógyító zónák terápiája), amely a kézen vagy a talpon lévő specifikus pontok masszázsára, illetve nyomására összpontosul. Ashiatsu (lefordított ujjakkal gyakorolt nyomás) az akupunktúrapályákra és pontokra hatást gyakorló japán masszázstechnika, amelynek célja a természetes életenergia-áramlás megújítása, és ezzel a test energetikai egyensúlyának visszaállítása.
Japánban született a reiki módszer is (rei= életadó, ki=energia) Mikao Usui által, 1922-ben, ami imádkozást, böjtöt, és meditálást takar. Feltételezi, hogy az emberi testben energetikai központok (csakrák) és pályák (meridiánok) találhatók. Az ember addig egészséges, amíg ezek a csakrák egyensúlyban vannak, és a meridiánokban akadálytalanul áramlik az energia. A reikisek a kézrátétel módszerét használják, amellyel állítólag megtörténik az energiaátadás.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Hozzászólás