Kezdőlap / Egészség és fitness / Allergia / Az “allergiáról” másképp

Az “allergiáról” másképp

Először is tisztázzuk, hogy ez egy komoly betegség, melyet sok esetben lehet gyógyítani, sok esetben viszont csak egy téveszme, amit ezzel magyarázunk. Na erről a téveszméről írnék, ami a XXI. század emberét olyan szinten megszállta, hogy nem tud tőle szabadulni, és nem is akar.

Allergia!
Mit is takar valójában ez a szó? Kit érdekel?? Ma mindenre lehet használni, az élet bármely területén megtalálható és bárki elkaphatja!
Elkaphatja?? Miről is beszélek?? Hát igen, rohamosan fejlődő világunk olyan betegségeket, érzéseket generál, hogy már nem is tudni mi van velünk, de valami nem az igazi.
Nagyon sok embert ismerek, aki „allergiás” és hatalmas energiákat fordít arra, hogy ezeket tudja kezelni vagy csak elfogadja. Van viszont olyan is, aki nem is tudja, hogy van neki ilyen, mert ő nem kérte.
Mire gondolok pontosan?? Hát lássuk be manapság minden életérzés, gondolat, probléma illetve ezekkel kapcsolatos dolgok felruházhatóak bizonyos betegségekkel, tévhitekkel.
Milyen eseteket különböztetünk meg?? Nézzük!

1. Ismerek olyan személyt, aki egyszerűen saját magára „allergiás”!

Ez a fajta ember képes bármilyen betegséget (hypohonder) magára venni, képes magát olyan szinten utálni (anorexiás), hogy saját magában is kárt tesz. De ha ez még nem elég, akkor van olyan is, aki egyszerűen saját magát sem szereti (többszöri plasztika). Ezek jelenleg népbetegségek és mindenki környezetében előfordulnak, ugyanúgy, mint a következő jelenség.

2. A következő emberünk az, aki mindenki másra „allergiás”!

Na ide tartoznak azok, akiknek mindenki ellenség, valamint azok, akik bizonyos csoportokra „allergiások”. Valószínűleg ebből a betegségből a legnehezebb kigyógyulni, mert ide tartoznak például a nőgyűlölők, a rasszisták, a vallási fanatisták illetve a legnagyobb részt még mindig a kisebbségi komplexusos emberek teszik ki.

3. A legrosszabb ebből a csoportból, aki mindenre és mindenkire „allergiás”, az örök elégedetlen!

Ilyen embert nagyon sokat ismerünk, elég, ha elmegyünk a munkahelyünkre, a közértbe, orvoshoz, vagy bármilyen olyan közösségbe, ahol egynél több ember van összezárva.
Velük a legnehezebb illetve nekik a legnehezebb.

Lehet, hogy nem pontosan erre gondolunk, ha allergiáról beszélünk, de mi mást jelenthet még ez a szó? A fent leírtak szerint minden ember allergiás egy kicsit, mert bizonyos dolgok olyan ingert váltanak ki belőlünk, amit valamilyen módon kezelnünk kell. Akkor ezek szerint betegek vagyunk mindannyian??

Hát …..????

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

Hozzászólás