Az allergiáról

Viszketés, tüsszögés, szemfájdalom, orrfolyás a szénanátha és más allergiák közös tünetei. Enyhíthetjük őket gyógyszerekkel, vagy kipróbálhatunk természetes antihisztaminokat. Érdemes odafigyelni a virágporra, a házi poratkára, a háziállatok allergénjeire, melyek mind megterhelést jelentenek az immunrendszer számára.
Az allergiás beteg immunrendszere nem képes megkülönböztetni a tényleges veszélyt, mely baktériumok és vírusok formájában támad szervezetünkre, bizonyos ártalmatlan környezeti hatásoktól. Ennél az oknál fogva ugyanúgy beindítja a védekezést, ha virágpor, vagy a háziállatok megszáradt nyálából, szőréből vagy bőréből leváló apró hámlemezkék, esetleg penészgomba kerül a szervezetbe, mintha vírustámadás érné immunrendszerünket.
Allergiás reakciót tehát kiválthat táplálkozás, érintés, belélegzés, vagy egyes anyagok befecskendezése a szervezetbe.
Az adott allergén anyaggal szembeni érzékenység gyakran örökletes.
Az allergiás tünetek többsége csupán kellemetlen. Ha azonban a vény nélkül kapható készítmények nem hatnak, és nem tudunk rájönni, mire vagyunk allergiásak, forduljunk orvoshoz, aki egy egyszerű vizsgálat során hamar kideríti problémánk okát, és így a kezelés célirányosan folytatódhat.
Az amerikai hadsereg által végzett egy kutatás szerint a virágporra való allergiával szemben ellenállóvá tehetjük immunrendszerünket, ha a lakóhelyünk közelében készült mézet fogyasztjuk. A szénanáthaszezon előtt két hónappal javasolt elkezdeni naponta két evőkanál mézet enni, és ezt az allergiás időszak végéig folytatni.
Számos természetes antihisztamint is alkalmazhatunk. Egyik ilyen a drogériákban vásárolható csalántabletta, de a memóriaserkentő hatásáról ismertté vált ginkgo biloba az allergiás tünetek enyhítésében is sikeresen alkalmazott gyógynövény.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

Hozzászólás