Kezdőlap / Tag Archives: méz

Tag Archives: méz

Mézes krémes

Ez a recept egy nagyon finom, ünnepi alkalmakra készített süteményt tartalmaz. Az elkészítése hosszadalmas, így csak akkor álljunk hozzá, ha elegendő időnk, és energiánk van. Az eredmény viszont nem hoz csalódást. A tészta hozzávalói: -4 evőkanál méz -2 egész tojás -10 dkg kristálycukor -5 dkg margarin -1 kávéskanál szódabikarbóna -kb. …

Érdekel a cikk folytatása? »

Méz abc

A régi egyiptomiak szerint az istenek könnyei méz formájában hullanak a földre. A méz 80%-ban természetes cukorból áll, mely azonnali energiához juttatja a szervezetet, segítve a szellemi, testi fáradtság leküzdését. Rengeteg vitamint tartalmaz. Megtalálható benne a B-, C-vitamin, kalcium, foszfor, nátrium és kálium sőt még folsav is. Egyes fajtákban a …

Érdekel a cikk folytatása? »

Arcpakolások otthon

Arcunk megfelelő ápolása rettentően fontos, azonban nem mindenki engedheti meg magának a drága, márkás krémeket. Ezért íme néhány tipp, aminek segítségével a saját hűtőnkben talált ételekkel hatásos pakolásokat készíthetünk. Normál bőrre egy igen egyszerű főzet ajánlott. Két kanálnyi kamillavirágot leforrázunk, majd pépesre főzve csodás bőrnyugtató hatású arcpakolás lesz. Természetesen csak …

Érdekel a cikk folytatása? »

A természet kincse

Az emberiség már az ókor előtt ismerte és fogyasztotta is a mézet. Eleinte csemegeként, később táplálékként, majd gyógyításra is használták az édes méhterméket. A mezők virágai színükkel, illetve illatanyagaikkal magukhoz csábítják a méheket; segítségül hívják őket a szaporodásukhoz, cserébe édes nektárral ajándékozzák meg a szorgoskodó dolgozókat. A három hetesnél idősebb …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az egészséges édesítőszerek!

A cukorfogyasztás mindig is egy kényes téma volt. Az egészségtelen édességből sokszorosan többet fogyasztunk, mint amire valójában szükségünk lenne. A legegészségtelenebb a fehér cukor, amit szorosan mögötte követ a barna cukor. Ha szeretnénk elkerülni számos betegséget és az elhízást, érdemes kipróbálni néhány természetesebb és egészségesebb cukorféleséget! A méz talán az …

Érdekel a cikk folytatása? »

Mi van a mézben?

A méz az egyik legegészségesebb természetes édesítő szerünk, annyi hasznos anyagban bővelkedik, mint égen a csillag. A mézet már nagyon régóta használjuk édesítőszerként, 1747-ig ez volt az egyetlen anyag, amellyel édesíteni lehetett. 1747-ben aztán megkezdődött a cukorrépa termelés, de még ez sem szorította ki teljesen a mézet, köszönhetően zamatos ízének, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Apiterápia, gyógyító anyagok a méhkaptárból

Api szó jelentése méz, a terápia a gyógyítás, az apiterápia a mézzel történő gyógyítást jelenti. Minden olyan anyag, amit a méhek a méhkaptárban előállítanak az emberek számára gyógyító hatással bírnak, Ezek a természetes anyagok, egyrészt az egészség megóvására szolgálhatnak, más részt, több betegséget hatékonyan gyógyítanak. Az emberi szervezet számára nagyon …

Érdekel a cikk folytatása? »

Természetes cukorpótlók a fogyókúrához

Szinte az összes fogyókúrás módszer tiltja, vagy legalábbis nem javasolja a cukor fogyasztását, mivel amellett, hogy nagyon magas a szénhidráttartalma, lassítja is az emésztést, savasságot okoz, de egyben szerves részét képezi a mindennapok során elfogyasztott ételeknek. Így nem könnyű kiiktatni az étrendből, és az sem mindegy, hogy mivel helyettesítjük, főleg, …

Érdekel a cikk folytatása? »

A méz

A mézet a történelem folyamán páratlan táp- és gyógyerővel ruházták fel. Emlegették szerelmi bájitalként csakúgy, mint az örök ifjúság elixírjeként. A több-istenhívő vallások szerte a világon a mézet az istenek eledeleként tartják számon. Az ember már a kőkorszakban is nagyra becsülte a vadméhek kiváló ízű mézét, pedig ritkán jutott hozzá. …

Érdekel a cikk folytatása? »