Kezdőlap / Divat-szépség / Az arcműtét menete

Az arcműtét menete

Az arcbőr felvarrásának műtéti területe a homloknál kezdődik és a halántéktáj, az orcák, az állkapocsszöglet területén át a nyakig húzódik. A bőr alatt zsírszövet, még mélyebben izomszövet található. Egészen ilyen mélységig kell vezetni a szükséges metszéseket. Sokszor az izomzat alakítása is szükségessé válik – az így végzett korrekciók eredményei különösen jók szoktak lenni. A felesleges zsírszövet eltávolítására régebben kizárólag szikét alkalmaztak, az utóbbi időben azonban nagyon jól bevált a zsír leszívása is. Ilyenkor csak ezután kerülhet sor arra, hogy a bőrrel foglalkozzunk.
A műtét kezdetén a sebész rárajzolja a bőrre a tervezett metszésvonalat. Ez a vonal kétoldalt a halántéktól a fül irányába vezet, a fül előtt lévő ráncot követi lefelé, majd a fülcimpa alatt a fül mögötti ráncon át a tarkó felé halad. Amennyire csak lehetséges, a metszést hajjal benőtt területen vezeti az orvos, hogy így az esetleges hegeket könnyen el lehessen rejteni.
A homlok bőrének az állapotától függ, hogy milyen hosszú metszést kell a homlokon készíteni. Ha az egész homlok bőrét meg kell feszíteni, akkor harántul, a homlok egész szélességében, a hajjal fedett terület határán kell a metszésvonalat végigvezetni az arc szélén. Szükség lehet egy kis metszésre az áll alatt is.
Ezután a bőrt folyamatosan le kell választani az alatta lévő zsírszövetről és izmokról. A szakemberek ezt a tevékenységet aknakészítésnek (décollement) nevezik. Hogy milyen messze kell az arcbőr alá hatolni, az az arc állapotától függ. Mindenesetre az orcák, az állkapocsszöglet és a nyak területén kell ezt a beavatkozást elvégezni. A nagyobb vérzések kialakulásának megakadályozására az ereket elektrokoagulációval el kell zárni.
A továbbiak során a zsírt és az egyéb szöveteket – amennyire szükséges – ki kell preparálni, azaz el kell távolítani vagy meg kell változtatni a helyüket.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás