Kezdőlap / Társadalom / Eskövő / Az esküvői meghívó

Az esküvői meghívó

Az esküvői meghívó egy különleges dokumentum, egy hivatalos és mégis ünnepélyes módja annak, hogy az ifjú pár „kézzelfoghatóan” tudassa a meghívott vendégekkel, hogy összekötik az életüket. Ez az a díszes papír, ami tartalmazza a legfontosabb információkat magáról a ceremóniáról. Lényegében az esküvői meghívók átadása indítja ennek a különleges alkalomnak a folyamatát, ezért fontos, hogy körültekintően válasszunk.

A kiválasztott formának illeszkednie kell az esküvő hangulatához, színeihez, stílusához. Felépítését tekintve általában tartalmaz egy alkalomhoz illő idézetet, ami jellemző a jegyespárra, vagy a pár kedvenc versrészlete. Emellett pedig a házasulandó felek invitálását, dátummal, helyszínnel. Ma már egyre divatosabb a kötött, ünnepélyes meghívó szöveg helyett tréfás rímekbe foglalva meghívni a vendégsereget.
Formáját tekintve választhatunk „hagyományos” formájú meghívót, de egyre elterjedtebbek a francia hajtogatott meghívók, a tekercsek, valamilyen díszes szalaggal átkötve, illetve már doboz formájúra hajtogatott esküvői meghívóval is találkozni (ami egy gyűrű dobozát mintázza). Választható a papír „anyaga”, a háttér színe, típusa, a betűk típusa, mérete is.
A meghívó készítése mellett általában kérhetünk a meghívónak megfelelő ültető kártyát, vagy menükártyát, akár vendégkönyvet, köszönő kártyákat is, keretbe foglalva az egész ünnepi alkalmat.
De akármilyen egyedi kívánsággal áll is elő az ifjú pár, ma már nincs akadálya a különleges igények megvalósításának, az erre szakosodott cégek örömmel állnak segítségükre az előttük álló közös út első lépésének minél tökéletesebb kivitelezéséhez.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vendégajándék-köszönetajándék

A köszönetajándék egy olyan ajándéktárgy, mellyel az ifjú pár kedveskedik a násznépnek! Egy aranyos, kedves …

Hozzászólás