Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Az étrend-kiegészítő Acai Berry

Az étrend-kiegészítő Acai Berry

Az Acai pálma a nevéből is láthatóan egy pálmafa-fajta, nyolc faja Közép és Dél-Amerikában (Brazília, Peru, Belize) őshonos. Kedvelik az ártereket és mocsarakat. Az Acai Berry pálmafa 15-30 méteresre nő, levelei akár 3 méter hosszúak is lehetnek. Leveleiből szőnyeget, kosarakat fonnak, de a házak tetejét is gyakran borítják ezzel.
A monokultúrás termesztés sok pálmafa kivágásával jár, hiszen a pálmafa fás részét előszeretettel használja az építőipar. Az Amazonas deltájában élő esőerdők egy részén elvetik ezt a pazarló módot,és a fákat nem vágják ki, hanem hagyják vadon nőni. Apró lila-fekete kerek csonthéjas gyümölcsei vannak, kissé hasonló a szőlőszemhez. Néha zölden hagyják, a felhasználástól függően. Ebből a gyümölcsből készítenek gyümölcslevet, alkoholos italokat (likőr), a kozmetikumipar is feldolgozza, illetve étrend- kiegészítőként ismeretes. Brazília északi részén igen kedvelt a gyümölcs édes és sós változata, attól függően, mit kevernek hozzá. Mézzel, előszeretettel készítenek belőle egy tápiókához hasonló ételt, mert fehérjében gazdag.
Fagylaltként is fogyasztható, bár nem éppen kalóriamentes.
Az Acai Berry az ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capatity- magyarul az oxigéngyök elnyelő kapacitás) szerint igen magas antioxidáns értéket ért el. Gazdag, tápanyagban, nyomelemekben, vitaminokban, és létfontosságú zsírsavakban, flavonoidban. Jelentősen csökkenti az éhség érzetet, gyorsítja az anyagcserét, energiával lát el.
Hatása a szív és érrendszeri betegségekben igen hatásos, préselt olaját fájdalomcsillapításra is használják.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás