Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Amit ne tegyünk, ha fogyókúrázunk

Amit ne tegyünk, ha fogyókúrázunk

Ha fogyókúrázunk, a legfontosabb lenne, hogy ne éhezzünk! Sokan gondolják, hogy majd úgy fogynak le, hogy nem esznek. Ám ha a test nem kapja meg a szükséges tápanyagokat, tartalék üzemmódba kapcsol, és lelassítja az anyagcserét. Lassú anyagcsere esetén a test automatikusan zsírként halmozza fel az elfogyasztott kalóriákat, hogy energiát tároljon. Összességében tehát a hatás az ellenkezője annak, amit el szeretnénk érni.
A második legfontosabb dolog: az érzelmi problémákon igyekezzük ne úgy túltenni magunkat, hogy teleesszük magunkat. Az érzelmi problémákat kezelni kell, nem múlnak el maguktól, ha szükséges, kérjük terapeuta segítségét. Ugyanis még ha sikerül is lefogynunk, amint mélypontra kerülünk, megint úrrá lehetnek rajtunk káros étkezési szokásaink, akkor pedig felesleges volt az erőlködésünk.
Hasonlóképpen nem helyes túl szigorú fogyókúrába kezdenünk. Ha egy diéta megköveteli, hogy bizonyos ételtípusokat mellőznünk kell, az nagyon megnehezítheti a követését, következésképpen a sikerességét is. Sok gyors diéta ide tartozik, és éppen ezért nem túl hatékonyak hosszú távon (például a grapefruit diéta).
Ne hagyjuk ki semmiképp se a reggelit. Régi igazság, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés a nap folyamán. Egy egészséges reggeli beindítja az anyagcserét, így a nap során a kalóriák is jobban elégnek. A kihagyott reggeli utáni délelőtti éhség arra vihet bennünket, hogy a legelső rágcsálnivalóra rávessük magunkat, amit például a munkahelyi automatában találunk. Ennek az lehet a következménye, hogy ingadozni fog a vércukorszintünk, gyengének érezzük magunkat.
Legjobb, ha nem kell egyedül megküzdenünk a diétázás nehézségeivel. Ha találunk valakit, akivel együtt tudunk fogyókúrázni, sportolni, egymás támogatása mindenképpen könnyebbé teszi ezt az időszakot.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply