Kezdőlap / Állatok / Macska / Az orosz kopasz macska a peterbald

Az orosz kopasz macska a peterbald

A pétervári szfinx, más néven a Peterbald, Olga S. Mironova, egy szentpétervári macska tartó nevéhez fűződik, aki keresztezte a don hairles meztelen macskát a keleti rövid szőrűvel 1995-ben. A peterbaldot 1997-ben fogadták el, mint önálló fajtát. Nagyon ritka fajta, mert a fajta meglehetősen új, ezért még csak néhány száz példány él belőle világszerte, a legtöbb Oroszországban, Európában és az USA-ban.
A fajta alapító nősténye Radma von Jaegerhof, a keleti rövid szőrű és finogen-Myth, (Don Hairless fajta), kandúr volt.
Domináns gén örökíti a peterbald kopaszságát. Mivel ha kopasz macskával kereszteznék, akkor szőrös kis cicák születnének a Peterbald macska keresztezése más meztelen fajtákkal tilos.
Jellemzői:
Elegáns, közepes termetű, finom csontozatú macska. A feje ék alakú, az orrtól a fülekig egyenes vonalban szélesedő. A fülei hatalmasak, széles alapúak, hegyesek. A szeme mandula vágású, befelé dőlő, színe élénkzöld vagy kék. Az orra hosszú és egyenes. A nyak karcsú és hosszú .
A teste izmos, karcsú és hajlékony. A lábai hosszúak, a mancsa ovális, hosszú ujjakkal. A farka ostorszerű, hosszú, elvékonyodó
A bőre nagyon finom, lágy, teljesen szőrtelen, a bőr színe minden szín megengedett. A feje nagyon ráncos, testén kevesebb a ránc.
A peterbald macska a szőrtelen teste miatt kizárólag lakásban tartható. Ez a fajta nagyobb mennyiségű élelmet igényel, mint szőrös társai. A peterland kedveli a mosdatást.
Természete:
Kedves, ragaszkodó cica. Más házi állatokkal is jól kijön. Az Idegenekkel is barátságos. Csendes, intelligens, nem igényel nagy helyet. Mivel szőrtelen, a macskaszőr allergiás emberek is tarthatják.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Macska-hűség

Úgy tudni, hogy a macskák nem a gazdájukhoz, hanem a házhoz ragaszkodnak, ahhoz hűségesek. Ursula …

Hozzászólás