Kezdőlap / Állatok / Macska / Szavanna a mini szervál

Szavanna a mini szervál

A savannah (szavanna) macska egy hibrid fajta. Judee Frank 1980-ban keresztezte az afrikai szervált és a közönséges házi macskát. A savannah fajtát a Nemzetközi Macskaegyesület először 2001-ben mutatta be és , 2003-ban ismerték el önálló fajtaként.
Jellmezői:
A szavanna leginkább egy mini szerválként jellemezhető. Elegáns, egzotikus kinézetű macska. A termete nagy. A feje ék alakú. A fülei nagyok, széles alapúak, belsejükben szőr pamacs van, a végük kerekített. A szőre rövid. A bundájuk színe változatos lehet: barna, fekete és ezüst cirmos, de mintázata lehet akár fehér, márvány, kék vagy pöttyös is. Négy színváltozata elfogadott: A barna pöttyös, az ezüst pöttyös, a fekete füst és a fekete. A testsúlya elérheti a 8-9 kg-ot.
A természete nagyon hasonlít a kutyaéra csak egy embert fogadnak el gazdájuknak, akihez nagyon ragaszkodnak, barátságosak, kedvesek és játékosan kíváncsiak. Bár játékosak, de más cicákkal barátkoznak. Mozgékonyak, így naponta többször kell sétáltatni, vagy zárt kifutót kell neki biztosítani, mivel nagyon jó ugró, helyből akár 2 méter magasra is fel tud ugrani. A szavanna egészséges macskafajta, élettartama megfelelő körülmények között akár 17-20 év. A szervezetük egyedül az oltásokra reagálhat szokatlanul, erre nagyon oda kell figyelni. A fajta igényes a tisztaságot illetően, ezért nagyon könnyű rászoktatni a szobatisztaságra.
Szereti a vizet és imád vadászni. Megfelelő játékokkal kiélheti vadászösztöneit, levezetheti felgyülemlett energiáit.
Bár barátságos és család centrikus nem szereti, ha felveszik, kényeztetik, simogatják. intelligens fajta, fiatal korban könnyen nevelhető. Szereti a gyermekeket, de a mérete miatt csak nagyobb gyermek mellé ajánlott. Nagyon fontos, hogy sokat foglalkozzanak vele és igényli a folyamatos figyelmet.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Macska-hűség

Úgy tudni, hogy a macskák nem a gazdájukhoz, hanem a házhoz ragaszkodnak, ahhoz hűségesek. Ursula …

Hozzászólás