Kezdőlap / Társadalom / Esküvői fotózás / Az új divat az esküvői fotózásban: TTD

Az új divat az esküvői fotózásban: TTD

Új stílus hódít az esküvői fotózásban, a tengerentúliak körében hódít elsősorban, így onnan az elnevezés is: Trash The Dress. Ami azt jelenti, hogy az esküvői fotózás során lényegében tedd tönkre a ruhád, és így készüljenek a különleges képek. Ahogy egyre inkább teret nyert magának, a fotózásnak ez a formája, úgy egyre több változatot találtak ki az esküvői fotózásnak eme különleges fajtájára, tehát már nem csak a sárban fetrengés jöhet szóba egy-egy fotó készítésekor.
Természetesen a kialakulásának magyarázatot is találtak az amerikaiak (inkább ideológiát kapcsoltak mellé), miszerint, az esküvő után már nincs szükség a ruhára, hiszen a párok úgyis örökre együtt maradnak. De valójában, aki ilyen fotókat szeretne majd évek múltán visszanézni, az inkább külön erre a célra megvásárolt ruhában (ami azért nem olyan drága, mint maga A ruha, de azért eléggé csinos) teszi azt.
De persze, ahogy terjedt ez a divathullám, az esküvői ruhakészítők, vagy kölcsönzők is kihasználták a lehetőséget, és azokat a ruhákat, amiket már selejtezésre szántak TTD ruhaként reklámozták, értékesítik, kedvezőbb áron. Magát a fotózást általában az esküvő után (pár nappal, héttel) szokták megszervezni, hiszen az esküvő napján már nem lehet bevállalni egy ilyen, tisztán általában nem megúszható fotózást.
Bár ez a fotózás nem csak a sárban fekvésről szól, hiszen alapjában véve ezek is művészi fotók, csak kicsit extrémebb, az öltözettel ellentétben álló körülmények között zajlik a fotózás. Például ilyen lehet, ha a párt derékig vízben állva fotózzák, vagy valamilyen csábító pózba, a háttérben egy építkezéssel, vagy graffitival tarkított aluljáróval, vagy készülhetnek képek szökőkútban is, furcsa kiegészítőkkel, mint például szakadt bakancs, tüll stb., vagy festékszóróval lefújt ruha, de a fantáziának itt semmi sem szab határt.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A jó esküvői kép kulcsa…?

Az esküvői fotózásra nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen nem emlékezhetünk minden apró részletre, ami megtörtént. …

Hozzászólás