Kezdőlap / Állatok / Halak / A Blobfish – az egyik legcsúfabb állat a földön

A Blobfish – az egyik legcsúfabb állat a földön

Psychrolutes marcidus avagy a Blobfish méltón rászolgált erre a nem túl dicsőséges címre. Ugyanis valóban szerepel a földön található 15 legrondább élőlény listáján. Úgy néz ki, mintha egy nagy orr szorult volna két szem közé. Rémisztő és egyben mulatságos kinézetű. De mi is ez a Blobfish? A fura szerzet valójában egy hal. Tanzánia és Ausztrália partjaitól lényegesen távolabb, a civilizációtól biztonságos távolságban, az óceán legmélyén találhatunk rá, emiatt az ember ritkán találkozik ezzel a fura szerzettel. Lemerülni hozzá teljességgel lehetetlen, ugyanis annyira mélyen él, hogy az emberi szervezet számára már elviselhetetlen a nagy nyomás. Sőt nemcsak az ember nem képes már elviselni ezt a mélységet, hanem a halak úszóhólyagja is teljesen működésképtelen lenne. A Blobfish mégis itt érzi otthon magát. Lusta állatnak is nevezhetnénk, ugyanis energiáját nem pocsékolja úszásra, csak lebeg a tengerfenék felszíne fölött, mivel testének sűrűsége valamennyivel kevesebb, mint az óceán vizének sűrűsége. Nagy szerencse ez a Blobfish számára, mivel izmai nincsenek, így úszásra teljesen alkalmatlan lenne a zselészerű teste. Nem úszik, csak sodródik az árral és várja, hogy elébe sodorjon valamit a víz. Ami elé kerül, azt bekapja. Nem válogat. Így éldegél odalent az óceán fenekén ez a rejtélyes élőlény, amíg egyszer csak a halászok hálójába nem akad és a felszínre nem húzzák. Ez az egyetlen veszély, amely fenyegeti ezt a különleges halat. A mélytengeri halászat elterjedése miatt, ugyanis manapság már nem csak a világ legcsúnyább élőlényei listáján szerepel, hanem a kihaló félben lévő állatok között is jelen van.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Akvarisztika kezdőknek

Általában két okból érdekelhetnek minket a halak: vagy megesszük, vagy megcsodáljuk őket. Most a második …

8 hozzászólás

  1. Szegény Blobfish. Szerintem szép! :) :) :)

  2. Olyan kis bánatos képe van :D

  3. Tényleg fura kinézete van, de azért aranyos

  4. Vajon jó halászlé főne belőle?

  5. :D Kedves Kopasz, ezen most jót nevettem :D Bár a kérdésedre válaszolva, foggggalmam sincs, hogy mi sülne (illetve főne) ki belőle :D

  6. Elég szomorú fejet vág.

  7. Te se lennél vidámabb, ha órákra víz alá raknának és fotózgatnának! :) Gondold el, szegény a levegőn :) :)

  8. Végülis minek örüljön szegény? :D Nem elég, hogy kihalófélben van, még a legcsúfabb állatok listáján is szerepel. Így én sem lennék túl vidám. :)

Leave a Reply