Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Kirándulás / Bogácsi kiruccanás

Bogácsi kiruccanás

Bogács, a Bükkaljai Borvidék központja Dél-Borsodban, a Bükk hegység kiszélesedő völgyében fekszik. Miskolctól 30, Egertől 18, Mezőkövesdtől 11 kilométerre fekszik. A település neve egy ószláv szóból, a bogatu-ból eredeztethető, melynek jelentése gazdag. Nemzetközi hírű a termálfürdője és borkultúrája. Kiváló üdülőközség.
Rengeteg látványosságával várja pihenni és szórakozni vágyó vendégeit: Szent Márton műemléktemplom, szabadtéri lepkemúzeum, tájház, horgásztó, kaptárkövek, valamint kilátó is található Bogácson. Ezeken kívül érdemes még ellátogatni az 1950-es években kőolajkutatással feltárt 485 méter mély termálkútra épült bogácsi termálfürdőbe, melynek kénes gyógyvize hatékonyan segít egy temérdek betegség gyógyításában és megelőzésében. Az 3600 fős befogadóképességű fürdőben 5 darab gyógyvizes, egy gyermekmedence és egy úszómedence áll rendelkezésünkre, melyekben akár éjszaka is megmártózhatunk.
„Bogácson mindig történik valami jó!” – szól a bogácsi turizmus szlogenje. Ez nem is túlzás, hiszen szinte mindig tartanak valamilyen programot. Nincs olyan hónap ez évben, amikor ne lenne Bogácson valamilyen fesztivál vagy parti. 1992 óta minden nyáron megtartják a Bükkvinfest névre keresztelt borversenyt egy egész hétvégés fesztivál keretében. Ha Bogácsra tévednénk mindenképp meg kell látogatnunk legalább egy helyi borospincét, hogy megkóstoljuk a helyi specialitásokat.
Ha van kedvünk Bogácstól nem messze szép túrákat tehetünk a Bükkben, melyeknek csúcspontjain gyönyörű kilátásban lehet részünk, viszont a hosszabb utakra csak tapasztaltakkal induljunk, hiszen könnyen eltűnhetünk a Bükk közepében.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miskolc-Tapolca kikapcsolódni vágyóknak

A Miskolc-Tapolcán található park rengeteg kikapcsolódási lehetőséget nyújt az oda látogatóknak. A park hatalmas területen …

Leave a Reply