Kezdőlap / Társadalom / Esküvői fotózás / Boldog pillanatok – örökre

Boldog pillanatok – örökre

Az esküvői fotózás ma már külön művészetnek számít, nincs esküvő a profin elkészített, évek múltán is minden boldog emléket pontosan visszaadó fényképek nélkül. Éppen ezért, mivel ezek a képek a boldog pár legjobban várt napjáról szólnak – ahogy minden másnak is – tökéletesnek kell lenniük, mert egyszeri, ugyanazt a pillanatot megismételhetetlenül rögzítő alkotásokról beszélünk.
De annak ellenére, hogy ma már modernebbnél modernebb fényképezőgépek árasztják el a piacot, nem szabad arról megfeledkezni, hogy attól, hogy valakinek van egy szuper gépe, még nem válik profi fotóssá, főleg nem esküvői fotóssá, ezért ezt a feladatot bízzuk inkább szakemberre. Hiszen az erre szakosodott fényképészek tényleg szinte másodpercnyi pontossággal „kapják el” a legfontosabb momentumokat, szintén pillanatok alatt megtalálva megfelelő fehérarányt, az arányokat, fénymérést vagy a zársebességet.
Többféle stílusú fotós létezik, akit a párok saját ízlésviláguk alapján választanak ki. Az egyik megközelítés szerint besorolhatjuk a fotósokat a „fashion” illetve a „zsurnaliszta” kategóriákba. Az első kategóriába sorolt fotós olyan képeket készít, amelyek címlapfotónak is készülhetnének. Rengeteget próbálkozik a beállításokkal, hogy megtalálja a megfelelő színt, vagy a megfelelő fényképezési szöget, majd az utómunkálatokkal is sokat foglalkozik, hogy a lehető legpontosabban tükrözze az elkapott pillanatot.
A „zsurnaliszta” kategóriába sorolt fotósra a dinamizmus jellemző. Állandóan mozog, általában nem alkalmaz beállításokat, hanem rögtönöz, figyel, és „kattint” a legjobb pillanatban.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A jó esküvői kép kulcsa…?

Az esküvői fotózásra nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen nem emlékezhetünk minden apró részletre, ami megtörtént. …

Hozzászólás