Kezdőlap / Szőrtelenítés / Borotválás kontra tépés

Borotválás kontra tépés

Ma már nem is kérdés, hogy egy vonzó nő külsejéhez hozzátartoznak a sima lábak. Azon viszont érdemes elgondolkodni, hogy melyik módszert válasszuk a makacsul újra és újra megjelenő szőrszálak eltávolítására.

A legegyszerűbb és talán legelterjedtebb, valamint a legkevesebb befektetést igénylő – és ami nem elhanyagolható, hogy fájdalommentes- eljárás a borotválás. Sokan azt hozták fel ez ellen a módszer ellen, hogy a folyamatos borotválás megerősíti a szőrszálakat, de az utóbbi időben ez a nézet megdőlni látszik. Ami viszont igaz az az, hogy viszonylag hamar megjelenik a borosta, így ha valaki sima bőrt szeretne akár 2-3 naponta meg kell, hogy ismételje az időigényes műveletet.

A szőrszál tövétől való eltávolítása kétféleképpen is lehetséges gyantával és epiláló készülékkel. Mindkettő igen csak fájdalmas. A gyantázást legjobb ha kozmetikus végzi, ami természetesen drágább mint egy borotva megvásárlása viszont a szakavatott kezek csodákra képesek az irritált bőrrel. Az epilátort mindenki egyedül otthon is tudja használni, de egy egyszeri nagyobb befektetést igényel, ami persze hosszú távon végül is megtérül. Mindkét eljárásnak nagy előnye, hogy sokkal tartósabb eredményt produkál, mint a borotva használata.

Fájdalom és idő spórolás tekintetében a legjobb megoldás egy harmadik módszer, a végleges szőrtelenítés, ami viszont árban jóval a fent említett módszerek felett van, viszont ez valóban hosszútávú befektetés. Ez az eljárás azonban nem alkalmazható mindenkinél, mert bizonyos betegségeknél és terhességnél, szoptatásnál ellenjavalt.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

Leave a Reply