Kezdőlap / Szőrtelenítés / Végleges szőrtelenítés

Végleges szőrtelenítés

A nők nap mint nap igyekeznek megszabadulni testük különböző területein növő szőrzettől. Pedig a többség már nagyon unja a rendszeres borotválást vagy a nem éppen fájdalommentes gyantázást vagy epilálást. Van-e olyan módszer, mely véglegesen eltünteti az újra és újra növő szőrszálakat?

Egyes szépségszalonok már kínálnak ilyen megoldást is. A szőrtüsző 3 fázisban lehet: növekedési, átmeneti és nyugalmi. A növekedési fázisban lehetséges a tüszőkre hatva elérni, hogy a növekedés abbamaradjon. Kezdetben a főként a lézeres eljárást alkalmazták, mely fájdalommentes, de időigényes és drága is. Napjainkban egyre elterjedtebb az IPL villanófényes szőrtelenítés. Ennek előnye, hogy kevesebb időt igényel és barátibb áron is elérhető.

Persze ez az eljárás sem jó mindenkinek. Például ellenjavalt terhességben és szoptatás ideje alatt, keloidos sebgyógyulásra való hajlam esetén, epilepszia esetén.

Van néhány dolog, amire mindenképpen érdemes odafigyelni, mielőtt jelentkeznénk a kezelésre. Nem szabad például barnító krémet használni, napozni vagy szoláriumozni 2 héttel a kezelés előtt. Nem szabad gyantázni a kezelendő felületet 3 héttel korábban. Viszont előző nap le kell borotválni az adott testrészt.

A kezelés után pedig 2 hétig óvni kell a kezelt területet az UV sugárzástól illetve nem szabad kitenni szélsőséges hatásoknak. (szauna, túlságosan klóros víz, bőrhámlasztás)
Az optimális eredmény érdekében 4-8 kezelés szükséges egymás után kb. 6 hetes időközönként! Egy bajusz eltüntetése nőknél már 3500 Ft-ért elérhető alkalmanként.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

Leave a Reply