Kezdőlap / Szőrtelenítés / Férfi szőrtelenítés – ízlések és pofonok

Férfi szőrtelenítés – ízlések és pofonok

Ismeretlenül hosszú idő óta az a felfogás él az emberek többségében, hogy a férfi nőies lesz, ha “ott” megborotválja magát. A mai harmincas éveit élő korosztály rengeteg tagja még most is így gondolkodik. Pedig az 1960-as évek szexuális forradalma óta ez a nézet rengeteget változott. Sok nő elvárja kedvesétől, hogy fazonszőrzetüket is megigazítsa. Nyilvánvalóan ez a világ változásaitól, a társadalom ilyesféle kérdésekről való vélekedésétől is függ. Van ennek azonban egyszerű, praktikus oka is: ha a párt együttlétük során zavarja a szőrzet eltúlzott dússága, ajánlatos a férfinak is igazítani a szőrzetén.
Minden nő más és más véleményt alkot a férfiak borotváltságát tárgyaló témában, kortól függően. A tinédzserek, sőt a huszonévesek legnagyobb része el sem tudja képzelni, hogy egy férfi (fiú) nem borotválja a hónalját és a fazonszőrzetét. A 30-as korosztály véleménye igencsak megosztott és egyénfüggő. A 35 éven felüliek döntő többsége azonban azt nyilatkozza, hogy a férfi férfiassága a téren úgy marad sértetlen, hogy ahogy a természet megalkotta, olyan állapotban hagyja a hónalj és fanszőrzetet is.
A férfiak és fiúk véleménye pedig általában a neveltetés, az életkor és a partner véleményét összesűrítve rajzolódik ki. Ha a szülők szabadelvűek voltak, és a szexuális forradalom lelkes követői, akkor semmiféle problémát nem okoz neki a szőrmentesítés. Ha azonban konzervatívabb felfogású családból származik a fiú, akkor valószínűleg a természetes szőrzet meghagyását preferálják jobban.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

Hozzászólás