Kezdőlap / Egészség és fitness / Cellulit masszázs

Cellulit masszázs

A bőr irha rétegében lerakódó salakanyagok, amelyek a környező szövetekből magukhoz vonják a vizet, és egyre nagyobb gömböcskéket alakítanak ki, ezt nevezzük cellulitnak. A felgyülemlett nedvesség ödémát okoz, és a megduzzadt csomók egymással találkozva felszakítják a rostok rácsszerkezetét, így a bőr felületét a narancs héjához hasonlóan egyenetlenné teszi. A cellulitisz a laza kötőszövet fájdalmas gyulladását jelenti. A cellulitnak két fajtáját különböztetjük meg, egyrészt van a keményebb változat, amely általában az erős izomzatú embereknél jelenik meg. Ezt a típust nehezebb orvosolni, ugyanis nehéz a kötött izomrostok közül kimasszírozni, kiszedni a megduzzadt zsírsejteket. A másik változat puhább, amikor az elernyedtebb izomzat következményeként a bőr elveszti a rugalmasságát, elveszíti feszességét, laza és többnyire megereszkedett. Ez a típusú elváltozás már fiatal korban is jelentkezhet a combon, a fartájékon, a karon és a hason alakulhat ki. Többnyire azért alakul ki, mert a női nemi jelleget képviselő ösztrogén hatására a bőr alatt lévő zsírszövetben fokozódni kezd a zsírsejtek lerakódása. Így bárkinél kialakulhat ez a zsírlerakódás. Természetesen a genetika is szerepet játszik a cellulit lerakódásában, de mindemellett a nem megfelelő táplálkozás és a mozgáshiány miatt halmozódik fel a zsír és a toxin, mivel már a test képtelen a méreganyagokat eltávolítani, így azt elraktározza. A stressz miatt a bőrszöveti izmok vesztenek feszességükből, a vér- és nyirokkeringés lelassul. A cellulit lerakódás kialakulásához egyéb hormonális tényezők, mint a fogamzásgátló tabletták, a hormonterápiák, vagy a hormonkezelt élelmiszere fogyasztása is vezethet.
A cellulit masszázs hatékony a narancsbőr ellen, javítja a vérkeringést és a nyirokkeringést, így segíti a salakanyagok eltávolítását. A módszert narancsbőr elleni olajokkal fokozhatjuk. Igazi eredményt csak a rendszeres cellulit elleni masszázs hozhat. De mindemellett fontos, hogy az életmódján is változtasson a páciens, mégpedig mozgással, méregtelenítő kúrák alkalmazásával.
Az erőteljes fogásokkal a kemény narancsbőrt fellazítjuk, így javul a vérkeringés az adott területen.
A fogásokkal mindig a szív felé haladunk, simítjuk és gyúrjunk az adott területet, ezáltal tudjuk fokozni a nyirokkeringést és a vér keringését. Miután a testrész bemelegedett, akkor alkalmazhatjuk a körkörös, gyúró mozdulatokat, így megmozgatva a mélyebb szöveteket is. Ez olykor fájdalmas, de az eredmény nem marad el. A masszázs nem csak esztétikailag fontos, hanem élettani szempontból is nélkülözhetetlen, hiszen a „bedugult” keringés visszaállításával megnövekedik a vitalitás, és javul a közérzet, amely pótolhatatlan.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Leave a Reply