Kezdőlap / Egészség és fitness / Allergia / Cetrin Akut az allergia ellen

Cetrin Akut az allergia ellen

Tíz-húsz éve még semmiségnek tartották ezt a kórt, napjainkban azonban közel 3 millió ember szenved valamilyen allergiás betegségben. A civilizációs ártalom folyamatosan fokozódik, egy egészségügyi statisztika szerint óránként tizenhéttel nő az allergiások és kettővel az asztmások száma. Bár a hajlam örökölhető, a legújabb kutatások szerint a betegségek kialakulását döntő mértékben városiasodó életmódunk káros következményei okozzák. Egy ma születő gyermek veszélyeztetettsége például, akinek mindkét szülője allergiás, már születésének pillanatában 60-70 százalék, de nagyvárosi környezetben , sőt úgynevezett passzív dohányosként ez a szám csaknem 100 százalékra kerekedik.
Allergiás tüneteket szinte bármi okozhat a macskaszőrtől a penészgombán keresztül a poratkáig. A leggyakoribb allergiaokozó azonban a szénanátháért felelős parlagfű, amely az érintetteknek az egész nyarát megkeseríti. Ez az Észak-Amerikából származó gyomnövény leggyakrabban utak és vasúti sínek mentén, parlagon hagyott területeken, nem megfelelően gyom-irtott és bolygatott földeken fordul elő, a meleg éghajlatot, a fényt és a nyári csapadékot kedveli. Pollenje a légutakba kerülve ingerli a nyálkahártyát, valamint szemgyulladást okoz. Az ezredfordulón az erre allergiás emberek aránya az egész populáción belül megközelítette a 30 százalékot.
Az allergiából adódó megbetegedések a munkaadóknak és az államnak is jelentős gazdasági kárt okoznak, ezért is fontos a társadalmi összefogással történő védekezés a parlagfű ellen.
Mi magunk a megelőzéssel védekezhetünk leghatékonyabban. Kerüljük a parlagfüves útvonalakat, használjunk orrmaszkot vagy pollenszűrőt, öblítsük át naponta az orrunkat tengervizes orrspray-vel, minden este mossunk hajat, a szellőztetést kora reggelre időzítsük és korlátozzuk.
Mit tegyünk, ha a családtagjainkat vagy éppen saját magunkat mégis “utolér a végzet”, vagyis jelentkeznek az allergiás tünetek: fejfájás, szem- és orrviszketés, könnyezés, orrfolyás vagy orrdugulás, rossz közérzet, levertség?
Első és legfontosabb, hogy forduljunk szakorvoshoz (allergológushoz, fül-orr-gégészhez, háziorvoshoz), aki felállítja a pontos diagnózist, illetve szakszerű kezelést nyújt.
Az antihisztaminok ma már egyre gyorsabban és hatásosabban mulasztják el a kellemetlen panaszokat. Ilyen készítmény a Cetrin Akut, ami orvosi rendelvény nélkül is megvásárolható. Minden érintett szerv tüneteit egyaránt enyhíti, a szemégéstől, tüsszögéstől, orrfolyástól egészen a garatviszketésig. Hatására nemcsak abbamarad a szemviszketés és a tüsszögés, de az életminőségünket is egyre jobbnak érezzük, tudunk koncentrálni, visszanyerjük a megszokott fizikai és szellemi teljesítőképességünket.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

Hozzászólás