A C-vitamin legfőbb étrendi forrásai: burgonya, gyümölcslevek, citrusfélék és friss zöldségek. Az egyes ételek C-vitamintartalma nagymértékben függ az évszaktól, a fajtától és a frissességtől. A tápanyag-kiegészítés okai A C-vitamin természetesen a skorbut gyors és hatásos ellenszere, de szerencsére ezzel a betegséggel most már nem túl gyakran találkozni a nyugati országokban, …
Érdekel a cikk folytatása? »C-vitamin (aszkorbinsav)-alapvető vitaminforrásunk
A C-vitamint először Dr. Szent-Györgyi Albertnek sikerült elkülönítenie 1928-ban, ezért a felfedezésért Nobel-díjat kapott. A skorbut és a C-vitamin közti kapcsolatot már James Lind bizonyította 1768-ban. Az angol tengerészeket „citromosoknak” csúfolták a magukkal vitt citromok miatt. Ők ugyanis a citromlevet étrend-kiegészítőnek használták a skorbut megelőzésére. Az Egyesült Királyságban mintegy kilencmillióan …
Érdekel a cikk folytatása? »Búzafű fogyókúra
A füvek levében levő hatóanyagot – a növekedés és a termékenység elősegítőjét – a 30-as években Dr. Schnaubel és Dr. Koehler fedezte fel Amerikában, de a búzafüvet Ann Wigmore és Victor Kulvinskas tette híressé, akik sokakat meggyógyítottak súlyos betegségükből. A fiatal füvek kipréselésével zöld levet nyertek, mely vitaminok, ásványi anyagok, …
Érdekel a cikk folytatása? »A C-vitamin és a fogyás
A C-vitaminnak nagyon fontos szerepe van a szervezet működésében, „csodavitamin”-nak is szokták hívni, hisz hozzájárul az egészség fenntartásához, és a betegségek gyógyításában is nagy hasznát vehetjük. A legtöbben a C-vitamin immunrendszer erősítő hatását, a megfázásos betegségeket megelőző vagy a skorbut kialakulásának megakadályozó szerepét ismerik, de a fogyásra gyakorolt pozitív tulajdonságai …
Érdekel a cikk folytatása? »A,-C,-D vitaminok
Van néhány olyan anyag, amelyek az emberi szervezet számára fontosak, de nem tudjuk előállítani. Ezek közé tartoznak a különböző vitaminok, így szükséges, hogy rendszeresen fogyasszunk olyan élelmiszereket, amelyekkel pótoljuk hiányukat. Természetesen ha ennek bevitele nem elegendő, vitaminkészítményeket kell alkalmaznunk. Vizsgáljunk meg három fontos vitamint, hogy mennyi belőlük a napi szükségletünk, …
Érdekel a cikk folytatása? »Maradjunk karcsúak!
Emlékszik még a szép tavaszi napokra? Amikor egyre melegebben kezdett sütni a nap, és egyre többször jutott eszébe: vajon jó-e még a tavalyi bikinim? De amikor felpróbálta, elkeseredve konstatálta: ehhez bizony le kell adni innen is, onnan is. Vasfegyelemmel követte a maga választotta diétát, és lám, eltökéltségét siker koronázta, hamarosan …
Érdekel a cikk folytatása? »A mint Arcápolás
Szülessünk újjá lépésről-lépésre! A bőr a legnagyobb érzékszervünk, felfogja a külvilágból érkező ingereket, ugyanakkor testünk-lelkünk belső z llapotáról is árulkodik. Éppen ezért tavasszal és ősszel különösen oda kell figyelnünk rá, gondoskodást igényel. Pár tipp az őszre: Cseréljük le arckrémünket: a nyáron használt hidratálókrém helyett szerezzünk be olyat, amely a hideg …
Érdekel a cikk folytatása? »C-vitamin
A C-vitamin, vagy más néven aszkorbinsav nagyon fontos szerepet játszik a sejtek felépítésének folyamatában. Részt vesz a mellékvesekéreg-hormonok szintézisében, a csontok képződésében, valamint a kollagén rostok termelődésében is. Hozzájárul a vörösvérsejtek képződéséhez is, ha folsavval és B12 vitaminnal adagoljuk, valamint segíti a vas felszívódását is, mely megelőzi a vashiányos vérszegénység …
Érdekel a cikk folytatása? »A,-C,-D vitaminok
Van néhány olyan anyag, amelyek az emberi szervezet számára fontosak, de nem tudjuk előállítani. Ezek közé tartoznak a különböző vitaminok, így szükséges, hogy rendszeresen fogyasszunk olyan élelmiszereket, amelyekkel pótoljuk hiányukat. Természetesen ha ennek bevitele nem elegendő, vitaminkészítményeket kell alkalmaznunk. Vizsgáljunk meg három fontos vitamint, hogy mennyi belőlük a napi szükségletünk, …
Érdekel a cikk folytatása? »