Kezdőlap / Tag Archives: egészség (page 11)

Tag Archives: egészség

Vegetarianizmus és biokertészet

A vegetáriánusok, a tudatos fogyasztók és a biotermékek hívei manapság jóformán egyazon csoportot alkotnak. Ahogyan a közelmúlt élelmiszerbotrányai is figyelmeztetnek, nincs meg a három egymás nélkül. Hiába vegetáriánus valaki, ha ellenőrizetlen forrásból, agyonvegyszerezett zöldséget és gyümölcsöt vásárol – ezzel gyakorlatilag semmit nem tett az egészségéért, ami pedig a vegetarianizmussal eredetileg …

Érdekel a cikk folytatása? »

A vitaminok

Általánosságban a vitaminokat aszerint a szempont rendszerezik, hogy zsírban oldódóak-e vagy pedig vízben. Rendkívül fontos megjegyeznünk és vitaminok szedése előtt mindenképpen figyelembe kell vennünk, hogy nagyobb mennyiségben csak a vízoldékony vitaminokat szabad bevinni a szervezetünkbe, ugyanis ezek a vizelettel néhány órán belül ki is ürülnek, kiválasztódnak a testünkből, míg a …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az esszenciális zsírsavak fő funkciói

A tápanyagok átalakítása energiává. Minden sejtfalban találhatók zsírok, melyek egyrészt a sejtmembrán sértetlenségének megőrzéséhez szükségesek, másrészt sok élettani folyamat is itt megy végbe. Egyszerűen fogalmazva: esszenciális zsírsavak hiánya esetén a szervezet kevésbé hatékonyan alakítja át energiává a tápanyagokat. Az ebből eredő energiahiány okozza a növekedési zavarokat és a szervezet működési …

Érdekel a cikk folytatása? »

Hogy mondják vegánul a brassóit?

A brassói tipikusan húsétel – gondoljuk mi amatőrök. De a finomra pirított húst kihagyva is nagyon ízletes fogás lehet, ha használjuk a fantáziánkat. Na meg az alábbi gombás brassói receptjét. Hozzávalók 50 dkg gomba 40 dkg zöldborsó 1 konzerv kukorica 1 fej apróra vágott vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma pirospaprika só, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Elegendő-e, csak a diétás élelmiszerek fogyasztása?

Csökkentett energiatartalmúak azok az élelmiszerek, melyek energiaértéke 30-50 százalékkal kevesebb a velük összehasonlítható élelmiszerekhez képest (például a diétás párizsi 7 százalékos zsírtartalommal). Energiaszegény élelmiszernek minősíthető az, amelynek egy adagja maximum 40 kalóriát szolgáltat (például Márka light italok; kevesebb, mint 20 kalória/ 100mililiter). Csökkentett zsírtartalmúnak pedig azt nevezik, melynek zsírtartalmát legalább …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az EasyFit összetevői

Az EasyFitnek már csak egy- egy összetevője is hatásos lehetne fogyókúra esetén, de a tökéletes összeállításnak, összehangoltságnak és a modern eljárásoknak hála szinte biztosan hatásosnak bizonyul. A Java tea jelenléte ideális a fogyasztó kapszulákban, így az EasyFitben is. Malajziából származik ez a tea, évszázadok óta használják. Délkelet Ázsiában vízhajtóként használták. …

Érdekel a cikk folytatása? »

EasyFit , a természetes zsírégető

Az EasyFit egy amerikai, pontosabban Florida állam Egészségügyi Minisztériuma által engedélyezett, jóváhagyott termék. Összetevői által, melyek 100%-ig természetes alkotóelemek, fejtik ki hatásukat a szervezetre. A külön-külön is hatékony, zsírégető, illetve egyéb jótékony hatású növények, gyümölcsök biztosítják a hatékony fogyást, és egészséget. A termék összetevői: Acai Berry – Ezt a bogyót …

Érdekel a cikk folytatása? »

A béta-karotin és az A vitamin kapcsolata

A növényi forrásokból származó béta-karotint néha az A vitamin provitaminjának nevezik. Megtalálható a növényi ételekben, és lényegében két, végeinél egymáshoz kapcsolódó A-vitaminmolekula alkotja. Ez a tápanyag a sárga vagy narancssárga festékanyagban található meg, melyet sok gyümölcs és zöldség tartalmaz. Az emberi szervezet könnyeit átalakítja a béta-karotint A-vitaminná. Már 1830-ban elkülönítették …

Érdekel a cikk folytatása? »

A fordított Ramadán-böjt – Mikor együnk?

A fogyókúra alatt is naponta háromszor-hatszor, egyenletesen elosztva együnk. Vannak ettől eltérő vélemények és tapasztalatok is. Az 1995-ös Koppenhágai Európai Elhízás Kongresszuson tunéziai kutatók hívták fel a figyelmet a következőkre. Egy felmérés során meglepődve tapasztalták azt, hogy a vizsgált lakosság a Ramadán-böjt időszaka alatt nem fogyott, hanem átlagosan 2-3 kilogrammot …

Érdekel a cikk folytatása? »

D-vitamin (kalciferol) és az angolkór

Ennek a fontos, zsírban oldódó vitaminnak két fő változata van – a D2-Vitamin és a D3-vitamin. A D3-vitamin (kolekalciferol) a bőrben lerakódott koleszterinből alakul ki a napfény hatására, és állati májakból sajtolt olajokban is megtalálható. A D2-vitamin (ergokalciferol) a vitamin vegetáriánus változata, mely az ergoszteron nevű elővitaminból keletkezik ibolyántúli fény …

Érdekel a cikk folytatása? »