Ki ne szeretné a mézet? Na és a méheket? Ha a válaszunk igen, akkor nem árt többet megtudni készítőiről, mert ezeknek a hasznos és szorgos élőlényeknek köszönhetjük,a mézet. A méhek a rovarok családjába tartozó,pollent és nektárt fogyasztó élőlények,melyek képesek repülni.Közeli rokanai a darazsaknak és hangyáknak.Természetes ellenségeik a madarak,bogarak,pókok,baktériumok(amelyek okozhatnak költésrothadást …
Érdekel a cikk folytatása? »Akác
1601- ben hozták be Észak-Amerikából Európába, több növényfajtával együtt. Gyorsan elterjedt hazánkban, szinte magyar fafajtaként ismerjük. Ma a magyar erdők mintegy 20%- a akácos. A melegebb éghajlatot, és a tápdús homoktalajokat kedveli. 20-25 m magasságra nő. 20-40 éves korukra elkezdik kitermelni. Könnyen telepíthető, gyökérről gyorsan hajt. Magas a csersav és …
Érdekel a cikk folytatása? »A gyógyító méz
A XVII. századig a méz volt az egyetlen olyan anyagunk, mely édesítésre szolgált a konyhában. A tápanyag jelentősége azonban egészségünkre gyakorolt hatásánál fogva sokkal jelentősebb. Összetételét tekintve szénhidrátokat, vizet, fehérjét, ásványi sókat, vitaminokat, enzimeket, szerves savakat valamint inibint tartalmaz, mely a természetben előforduló antibakteriális hatással bíró anyag. A méz fogyasztása …
Érdekel a cikk folytatása? »A mama felelőssége, avagy a mivel édesítsük a baba ételét
Az köztudott és nem nagy titok, hogy a cukrot – egészen pontosan a répa- és a nádcukrot – kerülni kell és elcsépelt közhelyként kezeli mindenki. Azt is tudjuk mára már, hogy a cukor, nem csak a fogakat teszi tönkre, hanem üres kalóriaként hizlal, sőt mára már az is bebizonyosodott, hogy …
Érdekel a cikk folytatása? »Mézes zserbó (ahogy a családom szereti)
Hozzávalók. 50 dkg liszt 6dkg zsír vagy 10 dkg vaj 15 dkg porcukor 1 kávéskanál szódabikarbóna 2 db egész tojás 4 evőkanál folyékony méz 4 evőkanál tejföl Krémhez 3 tojássárgája 3 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 3 púpozott evőkanál liszt 7 dl tej 20dkg vaj 20dkgporcukor 3-4 evőkanál rum …
Érdekel a cikk folytatása? »Mézes krémes
Ez a recept egy nagyon finom, ünnepi alkalmakra készített süteményt tartalmaz. Az elkészítése hosszadalmas, így csak akkor álljunk hozzá, ha elegendő időnk, és energiánk van. Az eredmény viszont nem hoz csalódást. A tészta hozzávalói: -4 evőkanál méz -2 egész tojás -10 dkg kristálycukor -5 dkg margarin -1 kávéskanál szódabikarbóna -kb. …
Érdekel a cikk folytatása? »Méz abc
A régi egyiptomiak szerint az istenek könnyei méz formájában hullanak a földre. A méz 80%-ban természetes cukorból áll, mely azonnali energiához juttatja a szervezetet, segítve a szellemi, testi fáradtság leküzdését. Rengeteg vitamint tartalmaz. Megtalálható benne a B-, C-vitamin, kalcium, foszfor, nátrium és kálium sőt még folsav is. Egyes fajtákban a …
Érdekel a cikk folytatása? »Arcpakolások otthon
Arcunk megfelelő ápolása rettentően fontos, azonban nem mindenki engedheti meg magának a drága, márkás krémeket. Ezért íme néhány tipp, aminek segítségével a saját hűtőnkben talált ételekkel hatásos pakolásokat készíthetünk. Normál bőrre egy igen egyszerű főzet ajánlott. Két kanálnyi kamillavirágot leforrázunk, majd pépesre főzve csodás bőrnyugtató hatású arcpakolás lesz. Természetesen csak …
Érdekel a cikk folytatása? »A természet kincse
Az emberiség már az ókor előtt ismerte és fogyasztotta is a mézet. Eleinte csemegeként, később táplálékként, majd gyógyításra is használták az édes méhterméket. A mezők virágai színükkel, illetve illatanyagaikkal magukhoz csábítják a méheket; segítségül hívják őket a szaporodásukhoz, cserébe édes nektárral ajándékozzák meg a szorgoskodó dolgozókat. A három hetesnél idősebb …
Érdekel a cikk folytatása? »Az egészséges édesítőszerek!
A cukorfogyasztás mindig is egy kényes téma volt. Az egészségtelen édességből sokszorosan többet fogyasztunk, mint amire valójában szükségünk lenne. A legegészségtelenebb a fehér cukor, amit szorosan mögötte követ a barna cukor. Ha szeretnénk elkerülni számos betegséget és az elhízást, érdemes kipróbálni néhány természetesebb és egészségesebb cukorféleséget! A méz talán az …
Érdekel a cikk folytatása? »