Hozzávalók: 5 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem, fél csokor metélőhagyma, 1 kisebb vöröshagyma, 15 dkg főtt füstölt sonka, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, fél mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 2 tojás, 10 dkg Rama sütőmargarin, 2 dl tej, 10 dkg reszelt sajt, a forma kikenéséhez: 2 dkg …
Érdekel a cikk folytatása? »Hogyan együnk, mit és mikor?
Sokszor eszünkbe sem jut, hogy fogyókúránál nemcsak arra kell figyelnünk, hogy mit eszünk, hanem arra is, hogy hogyan. Az egészséges táplálkozás betartása mellett ne felejtkezzünk el arról, hogy soha ne éhezzünk. Együnk naponta legalább ötször. A reggeli nagyon fontos, ne kezdjük a napot nélküle. A folyadékbevitelre nagyon figyeljünk, minél kevesebbet …
Érdekel a cikk folytatása? »Gyümölcsös saláták
Joghurtos gyümölcs saláta 40 dkg őszibarackot kisebb kockára vágunk, majd a meggyből is ugyanennyit kimagozzunk, tálba tesszük és meglocsoljuk egy citrom levével. 2 pohár joghurtot összekeverünk 4 evőkanál mézzel, 5 dkg mazsolával és 1 tasak vaníliás cukorral. Az elkészített salátaöntetet a gyümölcsre öntjük, és óvatosan összekeverjük. Hűtve tálaljuk. Banán saláta …
Érdekel a cikk folytatása? »Paradicsomos-mozzarellás sült tészta
Az olasz konyha tésztaételei méltán híresek világszerte. Egyszerű és gyorsan előkészíthető alapanyag, ízesítése és formája változatos és ízlésesebbnél ízlésesebb módon tálalhatjuk. Az a típusú sült tészta, melyet most szeretnék bemutatni, igazán olcsó, laktató és finom ebéd az egész család számára. Alapanyagait tekintve tipikusan olasz étel és Olaszországban nincs olyan család, …
Érdekel a cikk folytatása? »Csirke mell csíkok ropogós sajt bundában
A csirke mell elkészítésének eme módja nem túl bonyolult. Bár a mai árakat tekintve nem éppen ólcsó ételnek mondható. Egy volt munkahelyemen lestem el. Ott nagyon sokat dézsmáltunk belőle mikkor valaki ilyen ételt rendelt, nekem nagyon ízlett s szerintem nagyon finom kis étel. Kezdésnek vegyük a csirke mellet, ezt meg …
Érdekel a cikk folytatása? »Rakott cukkinis palacsinta
A cukkini a az uborka és a tök házasságából született. Húsa ropogós, íze semleges, tehát olyan lesz amilyenre ízesítjük. A cukkini nyersen is ehető. Készíthetünk belőle salátát is, mivel könnyen emészthető. Ezenkívül párolhatjuk, tölthetjük, savanyíthatjuk még süteményt is készíthetünk belőle, de hússal sajttal, tojással is gazdagítható. Kevesen tudják, hogy a …
Érdekel a cikk folytatása? »Az olasz tonhalfasírt
Olaszországban a friss tonhal és a kardhal húsának keverékéből tipikus olasz fűszerezéssel a nálunk ismert fasírthoz hasonló húsos falatot készítenek. A gombócokat paradicsommártásban tálaljuk és tésztát kínálunk hozzá. A mártás összetevői és elkészítése hasonlatos bármely olasz paradicsommártás készítéséhez. Finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát olívaolajon megpirítunk, de vigyázzunk, oda ne égjen. Miután …
Érdekel a cikk folytatása? »Alkmaar, a holland sajt főváros
Hollandiáról valószínűleg előbb jut eszünkbe a piros lámpás negyed és a legális marihuána, mint a sajtok. Pedig mindenképpen érdemes egy napra ellátogatnunk Hollandia sajt fővárosásba, az Amszterdamtól 40kmre fekvő Alkmaarba. Nemcsak azért, mert a városban levő több sajtboltból olyan sajtkülönlegességeket vásárolhatunk, mint például az olaszfűszeres kecskesajt, vagy az itthon jóval …
Érdekel a cikk folytatása? »