Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Hogyan együnk, mit és mikor?

Hogyan együnk, mit és mikor?

Sokszor eszünkbe sem jut, hogy fogyókúránál nemcsak arra kell figyelnünk, hogy mit eszünk, hanem arra is, hogy hogyan. Az egészséges táplálkozás betartása mellett ne felejtkezzünk el arról, hogy soha ne éhezzünk. Együnk naponta legalább ötször. A reggeli nagyon fontos, ne kezdjük a napot nélküle. A folyadékbevitelre nagyon figyeljünk, minél kevesebbet eszünk, annál többet igyunk. Ne kapkodva együnk, minden egyes falatot jól rágjunk meg. Terítsünk meg szépen, ez nemcsak a szemnek, lelkünknek is fontos. Ételeinket különböző fűszerekkel tegyük változatossá, így nem válik unalmassá a fogyókúra.

Szervezetünk anyagcsere folyamatai az egyes napszakokban eltérőek egymástól. Az egyes enzimek reggel intenzívebbek, mások pedig este. Ha tisztában vagyunk ezekkel a folyamatokkal, felhasználhatjuk fogyókúránkhoz.
A zsírbontó enzimek működésének beindításához zsiradékra van szükség, ezért célszerű reggelinknek egy kis mennyiségű zsírt tartalmazni. A reggelire fogyasztott vaj, sajt elegendő erre a célra. Ahhoz, hogy állandó vércukorszintünk legyen, olyan szénhidrátokat kell magunkhoz venni, melyek lassan bomlanak le. A déli órákban a keményítő és a glukóz lebontása zajlik. Szervezetünk ekkor is a lassan felszívódó szénhidrátokat részesíti előnyben, de szüksége van a fehérjékre is. Ajánlatos a tészta, burgonya fogyasztása túróval, sajttal. Délutánra megemelkedik a vér inzulinszintje, kevés édességet ehetünk, de inkább a friss gyümölcs az ajánlott. Estére enzimjeink is megpihennek, ezért az ilyenkor fogyasztott ételek a zsírszövet vastagságát növelik. Inkább csak folyadékot igyunk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply