Kezdőlap / Divat-szépség / A kémiai hámlasztás előkészületei

A kémiai hámlasztás előkészületei

A kémiai hámlasztás előtt is szüksége van a sebésznek arra, hogy betege egészségi állapotáról tájékozódjék. Időnként, ugyanis azt tapasztalták, hogy a nagyon kiterjedt hámlasztás során szívritmuszavarok alakulhatnak ki, bár ezek mindig átmenetiek voltak és nem jártak következményekkel. Ennek ellenére indokolt lehet a beteget a beavatkozás ideje alatt EKG-val ellenőrizni. Nem szabad kémiai hámlasztást végezni bizonyos vesebetegségekben, májgyulladásban és májzsugorodásban (májcirrhosisban) szenvedő betegeken.
Elvileg mód van a beavatkozás ambuláns elvégzésére. Ha csak kis területek – például az ajkak – kezeléséről van szó, akkor a módszert járóbetegeken alkalmazzák. Ha azonban nagyobb területeket akarunk hámlasztani, különösen, ha az egész arcról van szó, akkor az intézeti elhelyezést feltétlenül előnyben kell részesíteni. Akárcsak a többi plasztikai beavatkozás esetében, a beteg a műtét előtt egy nappal fekszik be az osztályra, és 2-3 napig marad bent.
A beavatkozást altatásban szokták végezni, de ez nem feltétlenül szükséges, mert teljesen elegendő a helyi érzéstelenítés is, megfelelő nyugtatószerekkel kiegészítve. A beavatkozás előtt az arcot alaposan meg kell tisztítani, hogy a legcsekélyebb zsiradéknyomokat is eltávolítsuk róla. Ezután keni az orvos a hámlasztó anyagot az arcra. A műveletekhez speciális applikátort használ, hogy teljesen egyenletesen kerüljön a sav a bőrre. Ha csak kis területek szorulnak kezelésre, akkor is kezelni kell a körülöttük lévő bőrrészleteket is (például az egész homlokot vagy arcot), nehogy később különbségek látszódjanak a bőrön. A homlok hámlasztásakor még a hajas fejbőr egy kis csíkját is kezelni kell (a haj nem károsodik), az áll esetében pedig a nyak határos területét is le szokták hámlasztani. A kémiai anyag a felszínes égéshez hasonló tüneteket okoz. A hatás mélysége az összetételtől és a keverék jellegétől függ, ezt pedig az igényeknek megfelelően állíttatja össze az orvos.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás