Kezdőlap / Tag Archives: taplalkozas (page 8)

Tag Archives: taplalkozas

Az egyénre szabott, individuális fogyókúra

Az egyénre szabott, individuális fogyókúra érdekében meg kell határozni hozzávetőlegesen a fogyókúrázó alapanyagcseréjét (mely férfiakban magasabb, mint nőkben), hogy a diéta idején ne csökkentsük az energia bevitelt ez alá az érték alá. Érdemes diétás naplót vezetni, amelynek adatai alapján figyelembe kell venni majd a megelőző étkezési szokásokat, a fogyókúrában résztvevő …

Érdekel a cikk folytatása? »

Mit is értünk diéta alatt

A mai kultúrnépeknél általános a túlsúly. Ez a jelenség az abnormális elhízástól a teltkarcsú figuráig minden árnyalatában megtalálható. Ez alapjaiban nemcsak a rosszul összeállított étkezés eredménye; hanem a helytelen életszokásokkal és az egyre kevesebb mozgást igénylő életformával jár együtt. Eltérni a normális polgári konyhától egy meghatározott időre, s a diéta …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az energiafelhasználás

Az elfogyasztott táplálék szolgál szervezetünk üzemanyagaként. Az azonnal fel nem használt energia zsírként rakódik le szervezetünkben. Az energia háromféle formában kerül szervezetünkbe; fehérjék, szénhidrátok valamint zsírok alakjában. Az energiát kilokalóriában vagy kilojoule-ben mérjük. Egy kilokalória 4,2 kilojouole-nak felel meg. Felesleges kilóinkkal való küzdelemben elsősorban azzal kell tisztában lennünk, mi zajlik …

Érdekel a cikk folytatása? »

A szénhidrátok és az elhízás

A hasnyálmirigy által termelt hormon, az inzulin a glükogén energiáját a vérben tárolja, és szükség szerint adagolja. A szénhidrátnak glükogénné való átalakításához táplálék útján bevitt segédanyagokra is szükség van. Ha ezek a segédanyagok hiányoznak, akkor ezeket a szénhidrátokat a szervezet hiányosan, vagy egyáltalán nem dolgozza fel. Félkész formában, anyagcsere-salakként keringenek …

Érdekel a cikk folytatása? »

Írókúra

Az író a sajt és a túró előállításakor keletkezik. A zöldes-sárgás folyadék friss állapotban savanykás ízű. Akkor marad vissza, amikor a tejből kivonják a sajt alapanyagát, a zsírt. A tej ipari feldolgozásakor keletkező írót csupán hulladék anyagnak tekintik. Pedig az író élettani szempontból értékes táplálék és gyógyító hatása is van. …

Érdekel a cikk folytatása? »

A túlsúly hatása a szervezetre

A túlsúlyosság, az elhízás és a hájas alkat az az állapota a testnek, amikor túl sok zsírsejt rakódott le a szervezetben. Bár a reklámok igyekeznek meggyőzni bennünket arról, hogy a molett szép, a kövérség ártalmatlan, az tény azonban, hogy az elhízás súlyos egészségi károsodásokkal jár. Az ember hajlamos arra, hogy …

Érdekel a cikk folytatása? »

Hogyan hozzuk formaba magunkat?

Fogyokura napjaink egyik legfelkapottabb temaja lett,mindenki szeretne szep lenni,karcsu,modell alkatu,es ezt mind persze gyorsan es lemondas mentesen.Sokan kuzdenek a lerakodott zsirretegekkel,a cellulitis csunya parnaival,a tulsuly kesobbi egeszsegkarosito hatasaival.De ha belegondolunk ez mind az egeszsegtelen taplalkozas es a keves tesmozgas eredmenye.Igaz,hogy napjainkat egy rohano vilagban eljuk,de kissebb odafigyelessel es napjaink megszervezesevel …

Érdekel a cikk folytatása? »

Megfelelő táplálkozás a gyönyörű hajért

Táplálkozásunk tükröződik a hajunkon. A szép, erős haj erős emésztőrendszerre utal, amely megfelelően dolgozza fel a táplálékot. A bevitt táplálék befolyásolja a test kémiai, fizikai és szellemi egyensúlyát. Ha gondosan megválasztjuk a táplálékunkat, és megbizonyosodunk arról, hogy az tartalmaz minden szükséges tápanyagot, akkor változásokat idézhetünk elő, és egyensúlyba hozhatjuk a …

Érdekel a cikk folytatása? »

Immunrendszerünk erősítése

Az immunrendszerünk a leghatékonyabb fegyver a betegségek elleni harcban. Rengeteg olyan tablettát port, italt vehetünk már, amit azzal adnak el, hogy erősíti az immunrendszert. Nem feltétlen van ezekre szükségünk, mert mi is egyszerűen megerősíthetjük szervezetünk védekezőképességét és egészségesek maradhatunk, de ehhez némi életmódbeli változtatásra van szükség. A sok természetes C-vitamin …

Érdekel a cikk folytatása? »