Kezdőlap / Divat-szépség / Megfelelő táplálkozás a gyönyörű hajért

Megfelelő táplálkozás a gyönyörű hajért

Táplálkozásunk tükröződik a hajunkon. A szép, erős haj erős emésztőrendszerre utal, amely megfelelően dolgozza fel a táplálékot. A bevitt táplálék befolyásolja a test kémiai, fizikai és szellemi egyensúlyát. Ha gondosan megválasztjuk a táplálékunkat, és megbizonyosodunk arról, hogy az tartalmaz minden szükséges tápanyagot, akkor változásokat idézhetünk elő, és egyensúlyba hozhatjuk a test és a lélek fiziológiáját.
A kiegyensúlyozott étrend és a teljes értékű táplálkozás hatalmas energiát biztosít számunkra. Az erős szervezet immúnis a mérgező anyagokkal, így a stresszel szemben is. Ennek eredménye a csillogó, ragyogó haj és bőr, valamint a csillogó szem. Az orvosok szerint az Egyesült Államokban a betegségek 68%-a a táplálkozással függ össze. A Tudományok Nemzeti Akadémiája szerint a rákos megbetegedések 30%-a is a táplálkozással hozható összefüggésbe. A fáradtság, kimerültség járvánnyá vált. Ennek elsődleges oka a tartósított és a túl sok eljárásnak alávetett élelmiszerek fogyasztása. Ezeket az élelmiszereket kémiai anyagokkal tömik tele, így nélkülözik azokat a tápanyagokat, amelyekre a szervezetünknek oly nagy szüksége lenne. Az étel alapvető alkotóeleme a tápanyag, amely három alapvető funkciót lát el:
1. energiát szolgáltató üzemanyagként szolgál
2. ellátja a szervezetet azokkal a nyersanyagokkal, amelyek megújítják és helyrehozzák a szöveteket és a
szerveket
3. szabályozzák az anyagcsere-működést.

A haj és a bőr egészsége a tápanyagok megfelelő utánpótlásától függ. Az olyan tápanyagok, mint a finomított cukor, bizonyos fűszerek, üdítőitalok fogyasztása gyengíti a hajat. Ezzel szemben az egészséges és tápláló ételek fogyasztása erőt, rug-almasságot kölcsönöz.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás