Kezdőlap / Egészség és fitness / Immunrendszerünk erősítése

Immunrendszerünk erősítése

Az immunrendszerünk a leghatékonyabb fegyver a betegségek elleni harcban. Rengeteg olyan tablettát port, italt vehetünk már, amit azzal adnak el, hogy erősíti az immunrendszert. Nem feltétlen van ezekre szükségünk, mert mi is egyszerűen megerősíthetjük szervezetünk védekezőképességét és egészségesek maradhatunk, de ehhez némi életmódbeli változtatásra van szükség.
A sok természetes C-vitamin talán a legjobb és legelterjedtebb módszerek egyike az immunerősítésre. A vitamin-kiegészítők is jók, de sokkal hasznosabb a C-vitamint természetes formájában magunkhoz vennünk, úgy sokkal jobban hasznosul. A narancs, a grapefruit vagy a paradicsom közül például minden nap szerepelhez valami az étrendünkben.

A gyümölcsök mellett fogyasszunk friss zöldségeket és hüvelyeseket is. Például a brokkoli, a spenót, vagy a vesebab tele van antioxidánsokkal, amelyek rendszeres fogyasztással erősítik az immunrendszert.
Ha elegendő vizet, legalább másfél-két liter iszunk egy nap, az többféleképpen is hasznunkra válik. A víz kimossa a szervezetből a mérgeket, de eltávolítja a feleslegesen bevitt vitamint is, ami nem tud amúgy sem hasznosulni.
A jó alvás nagyon fontos az egészséges szervezet fenntartásához. Sokan nem ismerjük fel, mennyire fontos lenne a megfelelő mennyiségű pihentető alvás. Bár mindenkinek más az alvásigénye, próbáljunk éjjelente nyolc órát aludni, ami megelőzi a súlygyarapodást, csökkenti a stresszt és megvéd attól, hogy könnyen megbetegedjünk.
A testmozgás is hasznos, nem kell feltétlenül az edzőterembe, napi fél-egy óra gyaloglás is megfelel.
Vannak olyan ételek és italok, amelyeknek bevitelét érdemes csökkentenünk. A koffein és a cukor éppenséggel kivonja a szervezetből a vitaminokat és az ásványi anyagokat, de az alkohol sem sokkal jobb immunrendszerünk védelme szempontjából. A gyorséttermi ételek, de általában a zsíros ételek azok, amikről célszerű lemondanunk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Hozzászólás