Kezdőlap / Egészség és fitness / A szőlő jótékony hatásai szervezetünkre

A szőlő jótékony hatásai szervezetünkre

A szőlő egy nagyon egészséges gyümölcs, fogyasztása ajánlatos fogyni vágyóknak, az egészséges életmód híveinek és gyakorlatilag mindenkinek, aki szép és egészséges kíván maradni. Mivel közeleg az ősz, hamarosan itt a szőlőszezon. Előtte viszont, nem árt tudni, miért is olyan egészséges ez a gyümölcs.
A Szőlő bővelkedik olyan anyagokban, melyek szervezetünkre igen jótékonyan hatnak. Gyümölcssav, szőlőcukor, pektin és héjának ballasztanyag-tartalma jótékonyan segíti az emésztést. A magnézium és mangán, melyek szintén megtalálhatóak a szőlőben hasznosak. Míg a magnézium az izom- és szívműködést segíti, a mangán az idegrendszer és a pajzsmirigy működését javítja. Ásványi anyag, vitamin és nyomelem tartalma is magas. Megtalálható benne a B1-, B2- és C-vitamin, béta karotin, kálium, kalcium és foszfor.
Vízhajtó hatása elősegíti a vese tisztulását, ajánlott fogyasztása méregtelenítő kúrák alatt. Érdemes megemlíteni, hogy a szívre és érrendszerre is jótékony, csökkenti az érelmeszesedés kialakulásának kockázatát. Ez főként a vörös szőlőben található flavonidoknak köszönhető. Bővelkedik antioxidánsokban, ami csökkenti a rák kialakulását.
Nem csak a szervezetünk számára fejt ki pozitív hatást! Az antioxidánsok és hámlasztó anyagok feszesebbé, selymesebbé varázsolják a bőrt. A szőlőmagot érdemes összeroppantva elfogyasztani, nem pedig egészben lenyelni, mivel sok antioxidáns magában a magban található.
A szőlő sokféle ételféleséggel fogyasztható együtt, például húsokkal, süteményekkel, de salátákkal is. Desszertként is ehetjük, vagy egyszerűen csak, ha nassolni támad kedvünk. Magas szőlőcukor tartalma miatt cukorbetegek számára nem ajánlott a fogyasztása.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Hozzászólás