Kezdőlap / Tag Archives: tojás (page 3)

Tag Archives: tojás

Egyszerű csokoládés keksz

Hozzávalók: 20 dkg Rama sütőmargarin, 20 dkg kristálycukor, 1 tojás, 35 dkg finomliszt, 2 evőkanál keserű kakaópor, 2 mokkáskanál sütőpor, fél csomag vaníliás cukor, a tetejére: 1 tojás, 3 evőkanál kristálycukor. A puha (szobahőmérsékletű) margarint és a cukrot egy tálban, fakanállal kikeverjük. A tojást hozzáadjuk, és simára dolgozzuk. A lisztet …

Érdekel a cikk folytatása? »

Csirke mell csíkok ropogós sajt bundában

A csirke mell elkészítésének eme módja nem túl bonyolult. Bár a mai árakat tekintve nem éppen ólcsó ételnek mondható. Egy volt munkahelyemen lestem el. Ott nagyon sokat dézsmáltunk belőle mikkor valaki ilyen ételt rendelt, nekem nagyon ízlett s szerintem nagyon finom kis étel. Kezdésnek vegyük a csirke mellet, ezt meg …

Érdekel a cikk folytatása? »

Házi rétes kjészítés

A rétes készítésétől nagyon sokan félnek,pedig nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető. Sokkal finomabb, a boltban megvehető, hűtött réteslapoknál. Házi ricottás rétes mazsolával. Hozzávalók 20 dkg rétesliszt 10 dkg cukor 8 dkg vaj 1 evőkanál olaj 1 tojás 1 mokkáskanál sütőpor 1 kiskanál citromlé 1 citrom reszelt héja 2 evőkanál porcukor …

Érdekel a cikk folytatása? »

Tojásdiéta

Köztudott, hogy évezredek óta az ember számára legkönnyebben megszerezhető élelmiszerek egyike a tojás. Ma már a tojás fogalmán első sorban a tyúk tojására gondolunk. Mi emberek ezt fogyasztjuk előszeretettel, no és azért, mert ez szerezhető be a legkönnyebben. Más háziállat – kacsa, liba esetleg fürj tojása – különleges csemege, tápértéke …

Érdekel a cikk folytatása? »

Fogyni tojással

A tojást szinte mindenki szereti. elkészítése változatos lehet. Sütve, főzve, hidegen és melegen egyaránt jó ízű és változatos étrendet biztosít önmagában is. Aki ezt a féle diétát választja, biztos lehet a sikerben! A tojás régebben azt a tévhitet terjesztette, hogy koleszterinproblémákat okoz. Szerencsére a kutatások ezt megcáfolták és egészségesnek minősítették …

Érdekel a cikk folytatása? »

Mecseki palacsinta ( Recept a 20. század első feléből)

A tejet cukorral és vaníliával felfőzzük. Közben a tojássárgájákat cukorral kikeverjük, és ha tej felforrt, habverővel való állandó keverés mellett hozzáöntjük.Ezután más csak forrpontig hevítjük, további állandó keverés mellett, de nem forraljuk fel, mert a tojás összefut benne.A tűzről levéve, néha megkeverve, lehűtjük.(A tejszínhabot csak az utolsó pillanatban keverjük majd …

Érdekel a cikk folytatása? »

Turmix

Ezt a hűsítő italt sok féle képen el lehet készíteni, és sok mindenből is. A legfinomabb turmixokat friss gyümölcsből lehet csinálni. Sokféle finomságot össze lehet hozni pár perc alatt. Nem elég, hogy egészséges, de még finom italok is. Minden évszakban lehet turmixot csinálni, legyen az tél vagy nyár, minden évszaknak …

Érdekel a cikk folytatása? »