Tojásdiéta

Köztudott, hogy évezredek óta az ember számára legkönnyebben megszerezhető élelmiszerek egyike a tojás. Ma már a tojás fogalmán első sorban a tyúk tojására gondolunk. Mi emberek ezt fogyasztjuk előszeretettel, no és azért, mert ez szerezhető be a legkönnyebben. Más háziállat – kacsa, liba esetleg fürj tojása – különleges csemege, tápértéke hasonló a tyúktojáshoz.
Vitamin és ásványi anyag forrása miatt nem szabad elfelejteni a tojás fontos szerepét a diétában és fogyókúrában. Szerencsére a tojás nem évszakfüggő, így más fogyókúrába is bármikor beiktatható.
Sokféle fogyókúrás módszert létezik a világban.
Évekkel ez előtt komoly kritika érte a tojás diétát, mondván, drasztikusan megemeli a koleszterin szintet. A tudósok mára bebizonyították, hogy a tojás fogyasztása – az erre érzékeny emberek kivételével – nem okoz egészségkárosodást.
A tojás diéta légyege, hogy minden nap fogyasztunk tojást valamilyen formában. A tojás az egyik olyan étel, amelyet a legkülönbözőbb formában készíthetjük el. Sütve, főzve, kemény tojásnak, vagy lágy tojásnak elkészítve. Nem is beszélve arról, hogy szinte valamennyi más élelmiszerrel kombinálva készíthető belőle reggeli, vacsora, vagy fő étel. Számtalan formája létezik az önálló tojássalátától kezdve, a könnyű zöldségsalátákig, melynek kiegészítője lehet.
A tojás szinte valamennyi ásványi anyagot tartalmazza, amire a szervezetnek szüksége van. Ezért egy hetes tojásdiétával, több kg-ot is leadhatunk anélkül, hogy hiányállapot lépne fel szervezetünkben.
A tojás diéta szigorúan csak egy hétig tartható, kisebb szünet után ismételhető!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás