Kezdőlap / Divat-szépség / Könnyű tornával a narancsbőr ellen!

Könnyű tornával a narancsbőr ellen!

A csípő és a far is olyan problémás területek, mint a has, de legtöbbször csupán megfelelő táplálkozással és tornagyakorlatokkal elfogadható formát lehet elérni. A csípőt és a farizomzatot igénybe vevő gyakorlatok közül a következőket javasoljuk.
• Feküdjön a hátára, emelje a lábait függőleges helyzetbe és kézzel támassza alá a csípőjét. Végezzen körkörös mozdulatokat a lábaival, és közben rúgjon egyet-egyet felfelé, mintha valóban kerékpározna. (A túlságosan hangsúlyozott csípőjű nőnek a legjobb sport a valóságos kerékpározás.) Reggel, felkelés előtt ágyban végezve ezt a gyakorlatot, élénkebbé válik a keringése, és ez elsősorban alacsony vérnyomás esetében kedvező.
• A far izomzatát jól erősíti a következő gyakorlat. Guggoljon le úgy, hogy csaknem leül a sarkára, és ebben a helyzetben rugózzon körülbelül hússzor.
• Feküdjön hasra, támaszkodjék álla alatt összekulcsolt kezeire. Nyújtott bal lábát emelje lassan a magasba, majd ugyancsak lassan engedje le újra. Ezután ugyanígy emelje és süllyessze a jobb lábát is. Öt-tíz alkalommal ismételje!
• A padlón ülve támaszkodjék meg hátul kinyújtott karjain. Húzza magához a lábait, lábfejeit emelje néhány centiméterrel a talaj fölé, és most végezzen gördülő mozgásokat középről balra billenve, majd vissza, illetve jobbra és vissza, folyamatosan, kezdetben öt-tízszer, de ha már jól megy a gyakorlat, akár lényegesen többször is.
Ezeket a tornagyakorlatokat akkor is érdemes végezni, ha valakinek cellulitise van, tehát narancshéjszerűen átalakult a bőre, vagy ha meg szeretné előzni ezt az állapotot.
A szépségápoló szalonok és a kozmetikai intézetek szakszerű, speciális masszázst kínálnak. A zsírszövet egy részét valóban le lehet masszírozni. Ehhez hasonló hatást érhet el úgy, hogy naponta öt percen át gombos kozmetikai kefével rendszeresen masszírozza magát, leginkább zuhanyozás előtt. Így élénkebbé válik az anyagcseréje, és javul szervezetének zsírfelhasználása is.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás