Fogyni tojással

A tojást szinte mindenki szereti. elkészítése változatos lehet. Sütve, főzve, hidegen és melegen egyaránt jó ízű és változatos étrendet biztosít önmagában is. Aki ezt a féle diétát választja, biztos lehet a sikerben! A tojás régebben azt a tévhitet terjesztette, hogy koleszterinproblémákat okoz. Szerencsére a kutatások ezt megcáfolták és egészségesnek minősítették ezt a fontos táplálékot. Tojást manapság már mindenhol vehetünk, de aki a jobb minőségűt választja, annak a házi tojást kell keresnie. Amennyiben erre nincs lehetőségünk, akkor se keseredjünk el, mert ehhez a diétához bármiféle tojás megfelelő.
Íme néhány tojásétel:
Rántotta: Kevés olajon megpirítunk kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáöntjük a felvert tojásokat, amit előzőleg megsóztunk. Borssal és pirospaprikával ízesíthetjük.
Tükörtojás:
Egy serpenyőbe öntsünk olajat, forrósítsuk fel, majd egyenként törjük fel a tojásokat és fehéredésig süssük meg az olajban. A sárgáját lazára és keményre is hagyhatjuk. Tipp: Sütés közben locsolgassuk olajjal a tojások tetejét, így hamarabb elkészül a tükörtojás.
Mustáros tojás:
Hat hét perc alatt főzzük meg a tojásokat, hosszában vágjuk félbe, majd emeljük ki a sárgájukat egy kistálba. A sárgájához adjunk egy kevés mustárt, borsot, sót és vajat. Keverjük el alaposan, mígnem krémszerű nem lesz az állaga. Ezután kiskanál segítségével töltsük vissza a kettévágott tojásokba a tojáskrémet.
Nagyon fontos, hogy a diéta alatt, ami maximum 2 hét lehet – az egyoldalú táplálkozás miatt -, csak tojásételeket fogyasszunk legfeljebb napi egyszeri rozskenyér megengedett!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás